Un alt politician atacat. Parlamentar regional AfD, lovit în cap cu o scrumieră de către un extremist de stânga
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Un politician local din partidul Alternativa pentru Germania (AfD) din Germania a fost rănit și transportat la spital, vineri, la primele ore ale dimineții, după ce a fost atacat cu o scrumieră într-un bar.

Martin Schmidt, un membru al parlamentului de stat din statul Mecklenburg-Vorpommern, din nord-estul Germaniei, a fost atacat și agresat într-un pub din orașul Schwerin de un bărbat de 52 de ani care s-a opus opiniilor sale politice, scrie DW.

Potrivit poliției locale, bărbatul îl zărise pe parlamentarul AfD, care era însoțit de alte trei persoane, și a început să-l atace verbal și să insulte grupul din care făcea parte.

Apoi a aruncat cu o scrumieră în direcția grupului, care l-a lovit pe Schmidt în cap. Victima a suferit o rană la nivelul craniului și a fost transportată la spital cu o ambulanță.

Poliția a spus că atacatorul s-a descris ca fiind de stânga și a spus că a acționat din aversiune față de politicile AfD.

El nu a fost arestat, dar este cercetat sub suspiciunea de vătămare corporală gravă și abuz.

Copreședintele regional al partidului AfD, Leif-Erik Holm, a declarat că colegul său a fost externat de la spital vineri dimineață și a avertizat împotriva violenței politice de stânga.

„Acest atac este rezultatul lunilor de antagonizări și defăimări împotriva partidului nostru”, a spus el.

Liderul parlamentar regional AfD, Nikolaus Kramer, a spus că „violența împotriva politicienilor, indiferent de partid, este un atac la adresa libertății de exprimare și a discursului democratic”.

Zeci de politicieni AfD au fost atacați în diverse forme în ultimii ani, cel mai des de către persoane radicalizate de stânga sau reprezentanți Antifa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel