Un alt club din Premier League ajunge de vânzare. Patronul lui Everton speră să obțină cel puțin 500 de milioane de lire sterline
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Clubul Everton a fost scos la vânzare de Farhad Moshiri, care caută oferte de peste 500 de milioane de lire sterline pentru clubul din Premier League.  

În ultimele luni, Moshiri a căutat investiții externe, dar în cele din urmă a scos Everton pe piață și ar lua în considerare o vânzare minoritară sau majoritară. O serie de potențiali cumpărători și-au exprimat interesul, scrie The Guardian.

Moshiri ar dori să recupereze banii pe care i-a investit în noul stadion care se construiește la Bramley-Moore Dock. Se înțelege că Deloitte a fost instruit să se ocupe de vânzarea clubului, care se află în zona de retrogradare a clasamentului Premier League. 

Încercarea miliardarului britanico-iranian de a vinde clubul este dezvăluită într-o zi în care Everton a avut un dublu eșec, Marcelo Bielsa exprimându-și îndoielile cu privire la înlocuirea lui Frank Lampard ca antrenor și Tottenham deturnându-și mutarea pentru Arnaut Danjuma.

Moshiri și colegii săi membri ai consiliului de administrație au fost criticați aspru de fanii Everton în ultimele săptămâni, cu solicitări larg răspândite ca proprietarul să vândă clubul după aproape șapte ani și ca directorii să plece.

Aproximativ 700 de milioane de lire sterline au fost cheltuite pentru mai mult de 50 de jucători în epoca Moshiri, cu puțin peste 400 de milioane de lire sterline recuperate din vânzări. Tentativa de vânzare vine într-un moment periculos pentru Everton, cu stadionul în construcție la un cost de cel puțin 550 de milioane de lire sterline, ultimele trei conturi disponibile ale clubului arătând pierderi combinate de 372,6 milioane de lire sterline și legături comerciale profitabile întrerupte cu companiile deținute de oligarhul Alisher Usmanov după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Moshiri a finanțat până acum costurile de construcție ale stadionului, dar a căutat investiția suplimentară necesară pentru finalizarea proiectului. Într-un videoclip postat marți pe site-ul lui Everton, despre care se crede că a fost filmat săptămâna trecută, Moshiri a insistat că nu plănuia să vândă clubul. „Clubul nu este de vânzare, dar am vorbit cu investitori de top, de calitate reală, pentru a reduce cheltuielile de pe stadion”, a spus el. „Vreau să aduc investitori de top în sport, la Everton, iar fanii doresc îmbunătățiri, mai mult talent și suntem aproape de a ajunge la o înțelegere.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel