Data publicării:

UE vrea să ne convingă să introducem în meniu și insecte

Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern | Categorie: Arhiva
WhatsApp

Experții Uniunii Europene  vor să ne convigă să măncăm insecte, de teama crizei de alimente care va afecta omenirea de la jumătatea acestui secol, afirmă știrileprotv.ro.

Autor:Daniela Bodeanu

Aceată propunere șocantă vine în urma unei declarații a Organizației Națiunilor Unite care spune că în aproximativ 35-40 de ani,populația planetei va ajunge la 9 miliarde.Studiul arată că în acest caz, ar fi necesare două planete care să poată suporta nevoia oamenilor de apă și mai ales de mâncare.

Propunerea a fost luată în serios de Uniunea Europeană care a alocat peste 3 milioane de euro pentru studiile preliminare. Banii ar trebui să fie folosiți, deocamdată, pentru cercetare. Adică, specialiștii trebuie să afle repede care sunt valorile nutritive ale gândacilor, viermilor si greierilor.

Entomologii, căci așa se numesc oamenii de știință din acest domeniu, spun că din 2020 vom găsi greieri, furnici sau gândaci în magazine ori în meniul restaurantelor, de data asta ca alimente sănătoase și nu în produsele stricate.

În prezent,în țara noastră este interziză comercializarea de insecte în restaurante sau magazine.Și în afară  de cazuri, cel mai probabil izolate,compatrioții noștri nu au astfel de preferințe culinare.Însă, se știe foarte bine că multe popoare asiatice tratează aceste vități ca pe niște delicatese.

“Insectele au multe avantaje: emit mai puțin CO2 decât alte animale, sunt mai ușor de hrănit, folosesc mai puțină apă si mâncare. Nu avem date și studii daca românii ar dori sa mănânce insecte, dar știm că sunt oameni care manancă deja insecte”, a explicat Michael Jennings, purtător de cuvant, cercetare, inovare si știinta.

S-a constatat că insectele au un conținut foarte scăzut de colesterol. Gandacii sunt antidiuretici și foarte bogați în proteine. In plus, viermii conțin fier, magneziu, calciu, dar și vitaminele B1, B2 sau B3. 100 de grame de “carne de greiere”, reprezintă o sursa bună de carbohidrati, calciu si fosfor, are 121 de calorii si doar 5,5 grame de grăsime.

Se pare că nimeni nu s-a găndit cum ar fi ca în loc să începem să mâncăm insecte,să se eficientizeze agricultura la nivel mondial.Nu degeaba România se numea în epoca comunistă „grânarul Europei”.Numai țara noastră ar putea hrăni peste 80 de milioane de locuitori ai planetei,asta dacă cele 9 milioane de teren lăsat pârloagă acum,ar fi lucrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel