Data publicării:

UE a ajuns la un acord privind un plan de transfer al profiturilor din activele rusești blocate către Ucraina

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
 Vladimir Putin spune că inflația anuală în Rusia în aprilie va scădea sub 3% / Foto: Pixabay, de velikorodov94
Vladimir Putin spune că inflația anuală în Rusia în aprilie va scădea sub 3% / Foto: Pixabay, de velikorodov94
După mai multe săptămâni de negocieri, țările UE au căzut de acord că, în viitor, activele rusești înghețate vor servi unui fond special pentru reconstrucția Ucrainei.

Țările Uniunii Europene au convenit asupra unui plan de transfer al profiturilor din activele rusești blocate către un fond special, care poate fi folosit pentru reconstrucția Ucrainei în viitor, conform informațiilor Financial Times.

Decizia a fost adoptată în mod unanim în cadrul unei întâlniri a reprezentanților permanenți ai UE și urmează să fie formalizată în săptămânile următoare.

Conform acordului, profiturile rezultate din investiția activele blocate în depozitarul Euroclear vor fi înregistrate separat și nu vor fi distribuite acționarilor. Aceste profituri vor fi ulterior transferate către un fond special al UE destinat sprijinului direcționat către Ucraina. Toate țările UE vor trebui să fie de acord în mod unanim cu decizia de a realiza transferul.

Proiectul de acord subliniază că un astfel de mecanism ar fi "conform cu obligațiile tratatelor, precum și cu dreptul internațional și al UE".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel