Udrea, manuale școlare: PMP va solicita anchetă parlamentară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat că formaţiunea sa va solicita, marţi, la Camera Deputaţilor, înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care să stabilească motivele pentru care manualele şcolare pentru clasa întâi şi a doua nu au fost încă tipărite.

Udrea a spus, luni, într-o declaraţie de presă, că cere ACL să sprijine acest demers.

Întrebată dacă PMP va susţine moţiunea simplă pe Educaţie anunţată de ACL, Udrea a răspuns: "Vom susţine o moţiune simplă pe Educaţie şi în acelaşi timp cerem anchetă parlamentară pentru a se vedea din ce motiv nu au fost tipărite la timp abecedarele, manualele pentru copii de clasa întâi şi a doua".

"Avem, desigur, solicitarea către cei din ACL să susţină cererea nostră de a iniţia o comisie de anchetă parlamenară pentru a vedea de ce a apărut atât de târziu licitaţia pentru tipărirea manualelor", a adăugat Udrea.

CITEȘTE ȘI: Remus Pricopie: La clasa întâi, fișe în loc de manuale

Ea l-a criticat, totodată, pe premierul Victor Ponta pentru declaraţiile făcute luni, cu ocazia deschiderii anului şcolar. "Ziua de azi a fost marcată de tristeţe pentru că cei care au mers în clasa întâi şi a doua nu au avut parte de manuale pentru prima dată după cel de-al doilea Război Mondial. (...) Iar Victor Ponta ne-a oferit un moment şocant, care arată aroganţa prim-ministrului. Aflăm azi că nu au nevoie copiii de abecedar, ci avem o ţară în care copiii au toţi smartphone-uri şi stau pe internet şi se informează de acolo", a spus Elena Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel