UDMR a dat cu pumnul în masă și a câștigat: ”Ieșim de la guvernare”. S-a găsit soluția: Rotativa rămâne așa cum s-a stabilit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
UDMR se pare că a reușit să repună acordul PNL - PSD în parametrii inițiali. 

"Nu ne cramponăm în guvernare. Pe de altă parte, cred că la toate ministerele pe care le-am condus ne-am făcut bine treaba", spune liderul deputaţilor UDMR. "De asemenea, dacă am rămâne la guvernare în astfel de condiții, atunci toată lumea ar putea considera că stăm la ciolan. Nu cedăm sub nicio formă Ministerul Mediului către PNL", a mai spus acesta.

Înţelegerea dintre premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, şi Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, ar fi fost ca PSD să rămână cu Ministerul Transporturilor, iar PNL să ia totuşi Ministerul Mediului, potrivit surselor Antena 3. Însă, această înțelegere de tip ”Toma Caragiu”, care se învârtea în jurul lui Sorin Grindeanu și menținerii funcției sale în Guvern, a picat!

"Noi ne-am pregătit pentru patru ani"

"Pe surse au apărut foarte multe informaţii potrivit cărora se doreşte să fie luat Ministerul Mediului de la UDMR. Ceea ce pot să vă spun este că noi ne-am pregătit, în momentul în care am luat decizia că vom face parte din coaliție, după alegerile parlamentare, pentru patru ani. Adică o guvernare predictibilă. O guvernare de normalitate înseamnă patru ani. Noi am venit cu trei miniştri şi poziţia de vicepremier. Ne-am pregătit pentru patru ani. Acum, sunt tot felul de discuții, vine aşa-zisa rotativă la sfârşitul lunii mai. Există un document, adică protocolul care ar trebui să fie luat în considerare, pentru că, dacă vorbim despre predictibilitate, despre o guvernare de normalitate, atunci trebuie să ne comportăm ca oamenii serioşi, să luăm în considerare ce facem", a spus senatorul UDMR Lorant Antal, la Antena 3 CNN.

Ce ministere cere UDMR

"Lucrurile sunt clare şi colegul meu Csoma Botond a spus foarte bine. Dacă ne apucăm să renegociem poziţiile şi ajung cele două partide la acea concluzie, că vor să ia Ministerul Mediului, atunci normal că la renegocieri se discută şi se spune aşa: "Uite, domnule, luaţi Ministerul Mediului. Atunci, hai să vedem cum putem face în aşa fel încât să primim ministere de această talie. Sunt două ministere care ar putea să intre în discuție la schimb: Ministerul Agriculturii şi Ministerul Energiei. Nu ne cramponăm la guvernare cu orice preț. Dacă nu se gândesc la o soluție, pentru UDMR este o variantă și să iasă de la guvernare", a mai spus Lorant Antal.

Și se pare că informațiile pe surse au picat, iar UDMR continuă la guvernare, așa cum rotativa revine la planul inițial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel