Data publicării:

Ucrainenii ar fi ajuns în zona aeroportului din Donețk / Bătălii aprige în satul Opytne

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Contraofensiva continuă, iar forțele ucrainene forțează recucerirea aeroportului din Donețk.

Surse neoficiale pro-ruse din regiunea Donețk contestă afirmațiile ucrainene conform cărora și-au stabilit un punct de sprijin într-un sat la nord de orașul de est Donețk, potrivit CNN.

Pe Donbas Operatsiya ZOV, un canal neoficial Telegram, s-a precizat că ucrainenii au ocupat o carieră în apropierea satului și poziții la nord de acesta.

„De asemenea, încearcă să treacă prin grupuri mici. Asta-i tot. Nu există lupte în Opytne”, se mai precizează în mesaj

„Este rău că am distrus cariera? Da, nu e bine. Băieții de la Brigada 1 Sloviansk sunt pe drum să o recucerească”, se mai arată pe canal.

Comentariile au venit după ce ministrul adjunct al apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, a susținut luni că unitățile ucrainene au reușit să recucerească o parte din satul Optyne, la nord de aeroportul Donețk.

„Deocamdată nu se știe ce se întâmplă în sat. Avem informații că mai sunt civili acolo”, a declarat un oficial ucrainean local, Vitalii Barabash, pentru Radio Liberty.

Barabash a spus că soldații ucraineni au intrat în sat, dar a adăugat că „luptele sunt încă în desfășurare. Inamicul pune constant presiune, inamicul încearcă constant să recupereze terenul pierdut”.

El a mai spus că de „la începutul războiului pe scară largă, 44 de oameni au rămas în Opytne, iar acum mai sunt 5-6 și nu avem niciun contact cu ei.”

CITEȘTE ȘI       -      Ucraina ar fi recucerit mai multe platforme de extracție din Marea Neagră, în ceea ce Kievul a descris drept o „operațiune militară unică”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel