Urmărește emisiunea live
Ucraina a interzis toate importurile din Rusia: Bugetul inamicului nu va mai primi aceste fonduri
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ucraina a interzis toate importurile din Rusia, care înainte de război era unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai săi cu importuri de aproximativ şase miliarde de dolari pe an, şi de asemenea a cerut şi altor state să urmeze acest exemplu şi să impună sancţiuni economice mai dure regimului de la Moscova, informează Reuters. 

'Astăzi am anunţat în mod oficial încetarea completă a oricăror schimburi de bunuri cu statul agresor. De acum înainte, produsele din Federaţia Rusă nu vor mai putea fi importate pe teritoriul nostru', a scris sâmbătă ministrul Economiei din Ucraina, Iulia Sviridenko, pe Facebook.

De la debutul invaziei ruseşti în Ucraina, la 24 februarie, schimburile de bunuri şi servicii între cele două ţări au fost practic inexistente dar decizia de sâmbătă face legală încetarea importurilor.

'Bugetul inamicului nu va mai primi aceste fonduri, ceea ce îi va reduce potenţialul de a finanţa războiul'

'Bugetul inamicului nu va mai primi aceste fonduri, ceea ce îi va reduce potenţialul de a finanţa războiul', a adăugat Iulia Sviridenko, care deţine şi funcţia de vicepremier.

'Măsura adoptată de Ucraina poate servi drept exemplu partenerilor noştri occidentali şi să îi stimuleze să extindă sancţiunile impuse Rusiei, inclusiv prin implementarea unui embargou asupra livrărilor de energie din Rusia şi izolarea tuturor băncilor ruseşti', a mai spus ministrul Economiei din Ucraina.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut în mod repetat Occidentului să boicoteze petrolul şi alte exporturi energetice ale Rusiei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut în mod repetat Occidentului să boicoteze petrolul şi alte exporturi energetice ale Rusiei şi de asemenea să oprească exporturile occidentale spre Rusia, din cauza invadării Ucrainei.

Până acum, Occidentul a impus numeroase sancţiuni Rusiei care au izolat autorităţile de la Moscova până la un nivel nemaivăzut până acum pentru o mare economie iar sâmbătă premierul britanic Boris Johnson a spus că urmează să fie impuse noi sancţiuni. 

Citește și - Stoltenberg: NATO plănuieşte o prezenţă militară permanentă la frontieră

Comandanţii militari ai NATO elaborează planuri de desfăşurare a unei forţe militare permanente de amploare pe flancul estic al alianţei, care ar fi capabilă să înfrunte o armată invadatoare, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru Sunday Telegraph - transmit DPA şi Reuters. 

Jens Stoltenberg a declarat pentru ziarul britanic că alianţa se află în mijlocul unei transformări foarte fundamentale care va reflecta consecinţele pe termen lung ale acţiunilor preşedintelui rus Vladimir Putin.

Indiferent când, cum, războiul din Ucraina se termină, războiul a avut deja consecinţe pe termen lung pentru securitatea noastră, a declarat şeful NATO pentru ziarul duminical. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel