Data publicării:

Ucraina a bombardat depozitele de muniţie ale Rusiei. Bogdan Chirieac spune ce urmează / Demonstraţia de forţe a Serbiei, semnal pentru ţările din jur?

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Bogdan Chirieac a analizat ultimele desfăşurări de forţe din războiul dintre Rusia şi Ucraina, după ce forţele armate ucrainene au bombardat depozite de muniţie de pe teritoriul Rusiei. În plus, analistul politic a tras concluziile despre demonstraţia de tehnică militară a Serbiei, din cadrul exerciţiului "Drapel 2024". 

Armata ucraineană anunţă că a lovit două depozite de muniţie ale Rusiei, unul în Tihoreţk, în regiunea Krasnodar, şi altul în Oktiabrskii, în regiunea Tver. Bogdan Chirieac este de părere că ucrainenii şi-au câştigat, astfel, câteva săptămâni de respiro în ceea ce priveşte atacurile ruseşti, dar spune că economia de război a Rusiei nu va ceda. 

"O săptămână, poate două, atacurile asupra Kievului o să se rărească după ce au aruncat în aer acele depozite de muniție, dar Rusia are o capacitate uriașă de producție, mai ales că economia lor a trecut în stare de război", a explicat Bogdan Chiriac.

Analistul a vorbit și despre recenta demonstrație de forță a Serbiei. Este țara vecină un pericol pentru România?

Armata Sârbă desfășoară în prezent un exercițiu denumit „Drapel 2024” cu ocazia Zilei Unității, Libertății și Drapelului Național Sârbesc. Pe aeroportul militar „Colonel-pilot Milenko Pavlović” au fost expuse numeroase arme și echipamente militare moderne, iar la acest spectacol militar a fost prezent Aleksandar Vučić , președintele Serbiei.

"În privința Serbiei... Serbia nu este un pericol pentru niciuna dintre țările din jurul său, problema este că Bosnia Herțegovina este înarmată foarte puternic de către Turcia și țările arabe. Se vorbește adesea că Rusia o să deschidă al 2-lea front aici, în Balcanii de Vest. Mai e o problemă uriașă, sârbii sunt o civilizație pro-occidentală, cred că Uniunea Europeană face mult prea puțin pentru sârbi. Așa cum Slovenia și Croația, fostele Republici Iugoslave, ca și Serbia,  sunt membre depline NATO și UE, probabil că și sârbii trebuie să ajungă tot acolo.

Serbia încearcă să atragă atenția asupra sa, dar bine ar fi ca Europa să ia în seamă că dacă este lăsată în continuare lăsată singură, Serbia este o poartă pentru Federația Rusă în inima Europei, de ce să facem acest lucru? Să aducă Serbia în Uniunea Europeană și la momentul potrivit și în NATO, iar atunci toată harta se limpezește în această parte a lumii, inclusiv pentru România ar fi un avantaj uriaș ca Serbia să intre în UE și NATO, nu doar pentru România, pentru toate statele din Europa.

Deocamdată Serbia își arată mușchii, vrea să arate că este pregătită, dar în mod real nu este, nici n-ai cum, e vorba de tehnologie aici și repet, Serbia nu este un pericol pentru nimeni", a spus analistul Bogdan Chirieac, la RomâniaTV.

Serbia și-a etalat echipamentele militare și se laudă că are una dintre cele mai echipate forțe de tancuri din Europa.

"Am produs primii 1.000 de „țânțari kamikaze”, care nu poartă o încărcătură de explozibili foarte mare, dar provoacă pagube și o panică uriașă în rândurile inamicului. Avem primele 1.000 de piese, am adus aici 500 dintre ele", a declarat președintele Serbiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel