'U' Cluj - U Craiova 1948, derby de tradiție în Superliga / Rezultat final
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
'U' Cluj - U Craiova 1948, derby de tradiție în Superliga - Fotografie cu autocarul FCU Craiova, parcat lângă un hotel din Cluj-Napoca
'U' Cluj - U Craiova 1948, derby de tradiție în Superliga - Fotografie cu autocarul FCU Craiova, parcat lângă un hotel din Cluj-Napoca
Confruntarea dintre 'U' Cluj și U Craiova 1948 s-a disputat, vineri, la Mediaș, după ce clujenii s-au ales cu terenul suspendat în urma meciului cu Sepsi OSK.

Update - Rezultat final

Universitatea Cluj a terminat la egalitate cu FC U Craiova, 1-1 (1-1), vineri seara, la Mediaş, într-un meci din etapa a noua a Superligii de fotbal. Clujenii, care au terenul suspendat două etape după incidentele de la meciul cu Sepsi OSK, au deschis scorul prin autogolul lui Radu Negru (29), la şutul lui Ioan Filip.

Craiovenii au egalat în finalul primei reprize, prin Gabriel Iancu (45+2), din lovitură liberă de la circa 20 de metri.

Echipa antrenată Eugen Neagoe rămâne fără victorie în acest campionat. În min. 9, la o minge trimisă de Ioan Filip, Robert Popa a respins mingea din apropierea liniei porţii, dar arbitrajul video a decis că balonul nu a depăşit linia porţii cu întreaga circumferinţă.

Gazdele au avut două bare, prin Ely Fernandes (35) şi Alex Chipciu (59), iar craiovenii au trimis o dată ningea în bară, prin Andre Duarte (49). U Cluj a obţinut două puncte în ultimele sale trei meciuri de campionat. FC Universitatea Cluj - FC U Craiova 1948 1-1 (1-1), Stadion Gaz Metan - Mediaş

Au marcat: Radu Negru (autogol, 29), respectiv Gabriel Iancu (45+2). Arbitru: Marcel Bîrsan (Bucureşti); arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea); al patrulea oficial: Rareş George Vidican (Satu Mare) Arbitru video: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitru asistent video: Alexandru Vodă (Alba Iulia) Observatori: Aron Huzu (Sibiu) - CCA, Ion Craiu (Bucureşti) - LPF.

Știrea inițială

Meciul ar fi trebuit să se joace pe Cluj Arena, însă Universitatea Cluj a primit recent o suspendare de două etape.

Universitatea Cluj se clasează pe locul 14 în Liga 1. Echipa preluată recent de Eugen Neagoe vine după o înfrângere pe terenul lui Rapid, scor 1-0. 

De cealaltă parte, FCU Craiova 1948 a învins-o etapa trecută pe Sepsi OSK cu 1-0 și se află pe locul 11.

După 11 ani și 5 luni, Universitatea Cluj și Universitatea Craiova se reîntâlnesc din nou în Liga 1

Universitatea Cluj și Universitatea Craiova au disputat 60 de meciuri în cele 30 de sezoane de confruntări directe în prima liga a fotbalului românesc. Bilanțul este favorabil echipei din Craiova. Au fost 16 victorii pentru “U” Cluj, 13 remize, 31 de victorii pentru Universitatea Craiova.

Primul meci dintre cele două formații studențești a avut loc acum 58 de ani, atunci când ambele echipe se numeau Știința. Acum 58 de ani, s-a consemnat cea mai clară victorie a Universității Cluj în partidele cu Universitatea Craiova, scor 5-0.

-------------------

FC Universitatea Cluj s-a ales cu terenul suspendat două etape după meciul cu Sepsi OSK

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a decis, în şedinţa sa de miercuri, sancţionarea clubului AS FC Universitatea Cluj cu interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru două meciuri şi o penalitate sportivă de 25.000 de lei.

Sancţiunile vin ca urmare a incidentelor de la meciul cu ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din etapa a şasea (1-0 pentru Sepsi, pe Cluj Arena). În prima repriză (min. 26), arbitrul Sebastian Colţescu a întrerupt jocul aproape zece minute şi a trimis echipele la vestiare din cauza manifestărilor xenofobe ale suporterilor gazdă.

Clubul FC U Craiova 1948 a fost amendat cu suma de 15.000 de lei pentru incidentele de la partida cu Petrolul Ploieşti.

U Craiova 1948 vs. ACS Petrolul 52 - Incidente - În temeiul art.82/83.2.d) din RD, se sancţionează clubul U Craiova 1948, cu penalitate sportivă de 15.000 lei. În temeiul art.82/83.2.f) din RD cu aplicarea art.12, 14 bis şi 15 din RD, se sancţionează clubul U Craiova 1948 cu avertisment şi penalitate sportivă de 10.000 lei. În temeiul art. 45.1 din RD, clubul U Craiova 1948, va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv penalitate sportivă de 15.000 lei, se arată în comunicat.

Clubul Rapid Bucureşti a fost amendat, la rândul său, cu 7.500 de lei, din cauza incidentelor de la meciul cu UTA.

FC Rapid 1923 vs. AFC UTA Arad - Incidente - În temeiul art.82/83.2.b) din RD, se sancţionează clubul FC Rapid 1923, cu penalitate sportivă de 5.000 lei. În temeiul art.83.2.c/45.1 din RD, se sancţionează clubul FC Rapid 1923, cu penalitate sportivă de 7.500 lei. În temeiul art. 45.1 din RD, clubul FC Rapid 1923, va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv penalitate sportivă de 7.500 lei, se arată în hotărârea Comisiei de Disciplină.

În urma incidentelor de la partida dintre Universitatea Craiova şi FC Botoşani, în care au fost eliminaţi mai mulţi oficiali ai celor două echipe, s-au dictat următoarele sancţiuni: Emil Pieleanu, Cosmin Munteanu (Universitatea Craiova) şi Stelian Isac (FC Botoşani) au fost suspendaţi fiecare o lună şi amendaţi cu câte 6.800 de lei.

Fotbalistul Sekou Sidibe (FC U Craiova 1948), eliminat în meciul cu ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0), a primit o suspendare pentru un joc şi a fost amendat cu 740 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel