Twitter lansează o funcție 'safety mode' pentru a combate ura online
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Twitter lansează o funcție 'safety mode' pentru a combate ura online
Twitter lansează o funcție 'safety mode' pentru a combate ura online
Reţeaua de socializare Twitter va lansa un "safety mode" pentru a reduce "interacţiunile perturbatoare" şi pentru a face conversaţiile "mai sănătoase", a anunţat miercuri compania americană, care este supusă unei presiuni tot mai mari pentru a-i proteja pe utilizatori împotriva urii în mediul online, relatează AFP.

Concret, aşa-numitul "safety mode" ("modul sigur") este o funcţie care blochează temporar, timp de şapte zile, conturile care folosesc "limbajul potenţial dăunător" cum ar fi insulte, remarci motivate pe ură sau chiar "menţiuni repetitive şi nesolicitate".

Cine va fi 'blocat automat'


"Autorii postărilor pe Twitter considerate dăunătoare sau nesolicitate de tehnologia noastră vor fi automat blocaţi, ceea ce înseamnă că ei nu vor mai putea temporar să vă urmărească contul, să vă vadă postările sau să vă trimită mesaje directe", a detaliat Twitter într-un comunicat.

Twitter a precizat că a consultat experţi în securitate online, în sănătate mintală şi în drepturi ale omului în procesul creării acestui instrument şi a adus modificări în consecinţă.

Noua funcţie, testată în avans de un număr mic de utilizatori

Noua funcţie a fost de asemenea testată în avans de un număr mic de utilizatori, fiind acordată prioritate femeilor jurnalist sau membrilor altor grupuri care ajung deseori ţinta unor abuzuri.

La fel ca alţi giganţi ai reţelelor de socializare, Twitter le permite utilizatorilor să semnaleze postările pe care le consideră motivate de ură, inclusiv mesaje rasiste, homofobe şi sexiste. Însă numeroşi utilizatori se plâng de mult timp că lacunele din politica Twitter permit comentariilor violente şi discriminatorii să rămână online în numeroase cazuri.

Platforma este dată în judecată în Franţa



Platforma este dată în judecată în Franţa de şase grupuri antidiscriminare care acuză compania de eşecuri "persistente" în blocarea comentariilor motivate de ură. Justiţia franceză a dispus în iulie ca Twitter să comunice, în interval de două luni, documente prin care să îşi detalieze mijloacele de luptă împotriva urii online.

Anunţul făcut de Twitter survine la câteva săptămâni după ce concurentul său Instagram (filială a Facebook) a prezentat noi instrumente pentru a lupta împotriva conţinuturilor abuzive şi rasiste, în special în urma unei serii de comentarii motivate de ură împotriva unor fotbalişti de culoare ai echipei Angliei în timpul EURO 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel