Twitter confirmă că cei care vor bifă albastră vor fi buni de plată. Temerile legate de introducerea acestei taxe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Twitter confirmă cei cei care vor bifă albastră vor fi buni de plată. Temerile legate de introducerea acestei taxe / Foto: Pixabay, de Photo Mix
Twitter confirmă cei cei care vor bifă albastră vor fi buni de plată. Temerile legate de introducerea acestei taxe / Foto: Pixabay, de Photo Mix
Twitter a confirmat introducerea taxei pentru verificarea bifei albastre.

Twitter a confirmat planurile de a permite utilizatorilor să-și cumpere verificarea profilului cu bifa albastră, transmite BBC. Într-o actualizare pentru dispozitivele Apple, compania a spus că funcția va fi lansată pentru utilizatorii din anumite țări care se înscriu la serviciul său Twitter Blue pentru 7,99 USD pe lună. Schimbarea politicii este controversată, pe fondul îngrijorărilor că platforma ar putea fi acoperită cu conturi false.

Vineri, Elon Musk, noul proprietar și unic director al Twitter, a concediat aproximativ jumătate din personalul companiei.

Cu referire la bifa albastră, o altă controversă deschisă odată cu preluarea Twitter de către Elon Musk, aceasta era anterior disponibilă doar organizațiilor de profil sau persoanelor influente, cărora li s-a cerut să își dovedească identitatea. Bifa a fost foosită până acum ca un semn că un profil este autentic și este un instrument cheie pentru a ajuta utilizatorii să identifice informații de încredere pe platformă.

Schimbarea politicii poate alimenta îngrijorarea că personalitățile guvernamentale, celebritățile, jurnaliștii și firmele ar putea fi dublate prin conturi false de către orice utilizator dornic să plătească o taxă lunară.

Temerile legate de noile schimbări



Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume, pare să caute să diversifice veniturile Twitter, după ce a achiziționat firma la sfârșitul lunii trecute printr-o tranzacție de 44 de miliarde de dolari. Vineri, miliardarul a declarat că Twitter pierde mai mult de 4 milioane de dolari pe zi, insistând că acest lucru nu i-a dat "nicio alegere" în legătură cu eliminarea a aproximativ jumătate din forța de muncă de 7.500 de oameni a companiei.

Reducerile de personal, precum și susținerea acerbă a lui Musk pentru libertatea de exprimare, au provocat speculații că Twitter și-ar putea reduce eforturile de moderare a conținutului. Cu toate acestea, Elon Musk a insistat că poziția companiei față de materialele dăunătoare rămâne "absolut neschimbată".

Intervenția ONU



Sâmbătă, un oficial de rang înalt al Națiunilor Unite, comisarul pentru drepturile omului, Volker Türk, l-a îndemnat pe domnul Musk "să se asigure că drepturile omului sunt esențiale în gestionarea Twitter".

Intervenția neobișnuită a ONU a evidențiat demiterea întregii echipe pentru drepturile omului a Twitter, spunând că acesta nu a fost "un început încurajator" sub conducerea lui Elon Musk.

"Vă cer să vă asiguraţi că drepturile omului sunt esenţiale pentru gestionarea Twitter sub conducerea dumneavoastră", a scris Türk într-o scrisoare deschisă, în care şi-a exprimat "aprecierea faţă de piaţa noastră publică digitală şi rolul Twitter în aceasta".

"Respectul pentru drepturile noastre comune ale omului ar trebui să acţioneze ca garanţii pentru utilizarea şi evoluţia platformei" şi, "ca toate companiile, Twitter trebuie să înţeleagă prejudiciile asociate cu platforma sa şi să ia măsuri pentru a le remedia", a adăugat el.

Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului, care şi-a publicat scrisoarea deschisă pe Twitter, unde are aproximativ 25.000 de abonaţi, a enunţat şase principii fundamentale, printre care libertatea de expresie, protecţia vieţii private şi garantarea transparenţei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel