Data publicării:

Turneul WTA 250 Transylvania Open, nou loc în calendarul WTA. Organizator: ”Un pas important pentru noi”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Freepik @fabrikasimf
FOTO: Freepik @fabrikasimf
Turneul WTA 250 Transylvania Open de la Cluj-Napoca și-a găsit un nou loc în calendarul WTA.

Turneul WTA 250 Transylvania Open de la Cluj-Napoca a revenit în calendarul competițional al tenisului feminin profesionist, la două săptămâni după ce WTA anunțase scoaterea din circuit a patru circuite din aceeași categorie (Lyon, Ostrava, Varșovia și Cluj-Napoca).

Astfel, potrivit organizatorilor, turneul din România, care  fost desemnat cel mai bun turneu WTA 250 din anul 2022, se va desfășura în perioada 3-11 februarie, după ce de la înființare s-a desfășurat în octombrie.

”Schimbarea perioadei în care are loc Transylvania Open, din toamnă în iarnă, reprezintă un pas important pentru noi. Este o mișcare strategică și suntem extrem de fericiți că am reușit să o implementăm.

Prin plasarea noastră la începutul calendarului, după Australian Open, vom fi printre primele turnee din circuit, sporind șansele noastre de a aduce la Cluj jucătoare valoroase.

Prin programarea evenimentului după alte competiții din aceeași zonă, oferim jucătoarelor posibilitatea de a continua seria de turnee în Europa. În plus, la început de an, jucătoarele sunt într-o formă mai bună și determinate să acumuleze rapid cât mai multe puncte pentru a-și asigura o poziție puternică în clasament.

Sperăm să ne menținem și în viitor această poziție avantajoasă”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250, citat de Monitorul de Cluj.

Ediția din 2021 a fost câștigată de estoniaca Anett Kontaveit, după o finală cu Simona Halep, în 2022, turneul a fost câștigat de rusoaica Ana Blinkova, iar în 2022, germanca Tamara Korpatschm a câștigat în fața româncei Gabriela Ruse.

Citește și: Italia, calificată în finala Cupei Davis. Jannik Sinner a obținut două victorii în fața lui Djokovic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel