Turismul, afectat din cauza pandemiei. Încasările Castelului Bran s-au prăbușit anul trecut
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Turismul, afectat din cauza pandemiei. Încasările Castelului Bran s-au prăbușit anul trecut. Foto: Facebook / Castelul Bran
Turismul, afectat din cauza pandemiei. Încasările Castelului Bran s-au prăbușit anul trecut. Foto: Facebook / Castelul Bran
Mai puțin de 250.000 de turiști au vizitat anul trecut Castelul Bran. Din cauza pandemiei, turismul a fost grav afectat, iar încasările atracției turistice au scăzut cu aproape 70%. 

Castelul Bran a încasat anul trecut cu aproape 70% mai puțin din cauza numărului mic de turiști, scrie bizbrasov.ro. De la 30,82 milioane de lei la doar 9,44 milioane de lei.

Scăderea drastică vine și după ce România s-a aflat în ”lockdown” pentru o perioadă de două luni. Numărul biletelor vândute a scăzut de la 1,018 milioane la doar 248.019.

S-a redus numărul angajaților 

De asemenea, numărul angajaților s-a redus, au anunțat reprezentanții Castelului Bran, pentru sursa citată. 

„36 de persoane au fost trimise în șomaj, iar 13 și-au dat demisia după ce și-au găsit alte locuri de muncă. În mod evident, în momenul în care pandemia va lua sfârșit, cei care au plecat vor avea prioritate la reangajare”, a declarat Alexandru Prișcu, marketing manager al companiei care administrează Castelul Bran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel