Tur muzeal unic pentru elevi din mediul rural de la Galaţi - FOTO
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Elevii din mediul rural din Galaţi vor avea parte, până la finalul anului şcolar de tururi muzeale unice. 

Astăzi, Consiliul Județean Galați a demarat un proiect deosebit pentru sistemul educațional din România. Până la sfârșitul acestui an școlar, mii de copii din mediul rural, municipiul Tecuci și orașele Târgu Bujor și Berești, aflate la zeci de kilometri distanță de municipiul Galați, vor vizita gratuit toate muzeele din subordinea Consiliului Județean. În cadrul acestui proiect, vor participa peste 4500 de elevi de clasa a VI-a și a VII-a și peste 300 de cadre didactice, care îi vor însoți pe elevi în turul muzeal.

“Este un proiect de suflet pentru mine, pe care din cauza pandemiei nu l-am putut face mai devreme. Mii de copii din satele gălățene și din orașele aflate la zeci de kilometri de municipiul Galați vor merge pentru prima oară la un muzeu.

Posibilitățile financiare limitate sau distanța i-au împiedicat pe mulți să vadă cu ochii lor cum arată Grădina Botanică și Grădina ZOO, să vadă peștii exotici de la Complexul Muzeal de Științele Naturii, să descopere magia culorilor la Muzeul de Artă Vizuală sau uneltele vechi de mii de ani de la Muzeul de Istorie”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În prima zi, peste 200 de elevi au vizitat muzeele

Astăzi, în prima zi a acestui program, au vizitat muzeele 239 de elevi din Liești, Vlădești, Smulți, Corni și Suceveni.

“Este greu de reprodus în cuvinte bucuria de pe chipurile copiilor care ne-au încântat astăzi cu vizita lor. Elevii au transportul asigurat din localitățile de domiciliu, profesori care să-i însoțească, vor primi pachețel dimineața și un prânz la restaurant și se vor bucura de lumea minunată pe care o vor descoperi la fiecare muzeu”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Elevii vor putea vizita gratuit acvariile și expozițiile de la Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță”, Grădina Botanică, Grădina ZOO, Muzeul de Istorie “Paul Păltănea”, Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc.  

VEZI FOTOGRAFIILE DIN PRIMA ZI ÎN GALERIA FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel