Tulpina Delta face ravagii. Numărul real de infectări în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Informaţii noi legate de numărul de cazuri de infectare cu tulpina Delta Covid-19. 

"În mod evident, după datele pe care deja cred că le-am comunicat de câteva ori, tulpina Delta este mult mai transmisibilă şi poate să ajungă până la de opt ori mai transmisibilă, deci un număr de opt cazuri care pot fi datorate unui caz cunoscut.

Prin urmare, dacă înmulţim 300 de cazuri cu opt, este foarte posibil să avem acest număr de cazuri. Numai că aici depide, este o înmulţire brută, pur aritmetică. Nu ştim, într-adevăr, care este realitatea, dar este ceea ce gândim  cu toţii, iar cum a spus şi domnul preşedinte Gheorghiţă, trendul acesta contează.

Pentru că dacă înmulţim de opt ori în fiecare zi numărul de cazuri confirmate, la un moment dat s-ar putea să devină un număr important. Ca atare, câtă vreme nu vor fi cazuri severe şi câtă vreme nu vom înregistra decese, cred că acesta trebuie să fie obiectivul nostru, al tuturor: nu există alte căi decât să ne vaccinăm şi cu şanse foarte mari să nu facem o formă severă. Este ca şi când am avea de ales să jucăm la loto ştiind că avem şanse 80% să câştigăm şi 20% să nu câştigăm, şi alegem 20% să nu câştigăm", a explicat dr. Adriana Pistol în conferinţa săptămânală de la Palatul Victoria.

Covid-19: A treia doză de vaccin. Dr. Gheorghiță, despre decizia României

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România a vorbit despre a treia doză de vaccin. „Aici ne așteptăm ca într-adevăr la nivel european să fie o decizie comună. Este evident faptul că se cristalizează la nivel internațional o tendință de a recomanda doza a treia în momentul de față, în special persoanelor care sunt vârstnice, de peste 60 de ani, persoanelor care sunt în evidență cu afecțiuni cronice, în mod deosebit condițiile de imunodepresie care cresc riscul de a face o formă cu complicații chiar în ciuda vaccinării și celor care au prin natura profesiei un risc mare de a se expune la îmbolnăvire cum este personalul medical”, a explicat Valeriu Gheorghiță, în cadrul aceleiaşi conferinţe, după ce a fost întrebat despre a treia doză de vaccin pentru românii deja imunizați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel