Tudorel Toader, după decizia Comisiei de la Veneția: Răspunsul meu nu se adresează lui Orban
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Tudorel Toader
Tudorel Toader
Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a reacționat la adresa premierului Ludovic Orban, după decizia Comisiei de la Veneția.

'Vă rog să fiți de acord ca răspunsul meu să nu se adreseze premierului. Nu știu dacă l-ar înțelege. La Comisia de la Veneția sunt membri titulari și membri supleanți. (...) Acolo este un organism consultativ format din specialiști în domeniul dreptului constituțional și justiției constituționale.' a spus Tudorel Toader.

'Comisia cunoaște realitățile din toate zonele geografice ale lumii, și din România, face distincții între o desemnare și alta, între o cerere și alta, face distincție între încărcătura profesională a unui membru titular și dimensiunea politică pe care un guvern sau altul dorește să o dea postului respectiv. Comisia funcționează de 30 de ani de zile.' a spus Tudorel Toader.

'Comisia are un corp de experți de cel mai înalt nivel. Știe să facă deosebirile necesare dintre interesele de moment și interesele politice ale unui guvern sau altul, care vrea să numească cel mai probabil omul lui, pe principiul dacă e al nostru e și bun', a concluzionat Tudorel Toader, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Lovitură pentru Guvernul Orban

Comisia de la Veneţia a dezbătut joi, 18 iunie, solicitarea Guvernului Orban de revocare a fostului ministru de Justiție, Tudorel Toader, din poziţia de membru titular al forului european. Plenul Comisiei de la Venetia a decis să nu ia în discuție cererea de revocare a lui Tudorel Toader, pentru a nu crea un precedent periculos pentru instituție.

La finele lunii mai 2018, Tudorel Toader a început cel de-al doilea mandat de membru al Comisiei de la Veneţia. Tudorel Toader a fost numit pentru primul mandat la Comisia de la Veneţia în mai 2014, pe când era judecător al Curţii Constituţionale. Numirea este făcută de Guvern.

Tudorel Toader este rector al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. În perioada 2017-2019 a fost ministru al Justiţiei. Anterior, a fost judecător la Curtea Constituţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel