Tudor Vișan-Miu a publicat ”Mareșalii Palatului. Demnitari ai Curţii regilor României, 1866–1947” / foto
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 03 oct 2022, 10:44
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Editura Corint a publicat, în această toamnă, volumul „Mareșalii Palatului. Demnitari ai Curţii regilor României, 1866–1947”, în seria Istorie cu blazon.

Cartea este scrisă de Tudor Vișan-Miu și are un cuvânt introductiv semnat de Excelența Sa domnul Andrew Popper, președintele Consiliului Regal, se precizează pe contul de Instagram Familia Regală a României.

„În ultimele decenii, trei personalități au ocupat poziția de Șef (sau Șef Onorific) al Casei Majestății Sale: domnul Gheorghe Antoniade (în anii 1990 și la începutul anilor 2000), domnul Andrew Popper (între anii 2006 și 2021) și doamna Constanța Iorga (din anul 2021)”, notează sursa citată.

Editura Corint: Personajele principale ale acestei cărți se bucurau nu numai de încrederea Regelui, ci și de respectul întregii societăți. Cartea este un câștig istoriografic semnificativ, prin tema și obiectivele propuse, care nu sunt ușoare și necesită o maturitate științifică, dovedită cu prisosință de către Tudor Vișan-Miu, binecunoscut deja specialiștilor și cititorilor interesați de istoria regalității române. Opțiunea pentru numeroase și cuprinzătoare note de subsol ar putea speria cititorii, însă, după câteva pagini, aceștia vor observa că alegerea asumată a autorului nu îngreunează lectura, ci facilitează completarea cu informații binevenite și pertinente.

Volumul poate fi cumpărat în librăriile din țară, precum și online.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei)

b

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?