Tudor Curtifan (DefenseRomânia.ro): Putin nu mai poate da înapoi. A trecut Rubiconul. Diferență mare față de anexarea Crimeei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură Antena 3
Sursă foto: Captură Antena 3
Tudor Curtifan, redactor-șef la DefenseRomânia.ro, a vorbit despre războiul din Ucraina.

Tudor Curtifan, redactor-șef la DefenseRomânia.ro, a fost prezent în platoul Antena 3, unde a vorbit despre strategia lui Putin de a invada Ucraina:

„E clar că primele obiective militare ale Federației Ruse au fost ratate. Vladimir Putin a trecut Rubiconul, nu mai poate da înapoi. Au fost, astăzi, descoperite, de către forțele armate ale Ucrainei, câteva planuri de război abandonate. Trupele ruse le-au uitat oarecum în zonele respective de ocupație. Acolo există planuri în care Federația Rusă și-ar fi propus cam în 2 săptămâni să cucerească Ucraina, inclusiv Kievul.

Invazia ar fi trebuit să înceapă undeva la 20 februarie și să se încheie pe data de 6 martie. Astăzi suntem pe 4 martie și un singur oraș a fost capturat, dar nici acela nu e foarte consolidat. Din acest punct de vedere, Rusia nu mai poate da înapoi. În schimb, chiar dacă rezistența Kievului va dura, eu cred că Federația Rusă a pierdut deja războiul în Ucraina și l-a pierdut din momentul în care Vladimir Putin a pierdut complet susținerea populației.

E foarte important de semnalat un aspect. În martie 2014, atunci când a fost anexată Peninsula Crimeea, sprijinul pe care populația rusă l-a oferit atunci președintelui rus fost foarte mare, pe când în momentul actual nimeni din societatea rusă nu își dorește un război“, a precizat, la Antena 3, Tudor Curtifan, redactor-șef la  DefenseRomânia.ro.

Macron, după discuția cu Putin: A refuzat să oprească atacurile împotriva Ucrainei în acest moment

Într-o postare pe Twitter, președintele francez Emmanuel Macron a spus că în timpul unei conversații cu președintele rus Vladimir Putin în această dimineață, Putin a refuzat din nou să oprească atacurile împotriva Ucrainei.

„Am vorbit cu președintele Putin în această dimineață. El refuză să oprească atacurile asupra Ucrainei în acest moment”, a scris Macron pe Twitter. „Este vital să menținem dialogul pentru a evita tragedia umană.”

Macron a spus că va continua să comunice cu Putin, adăugând că „Trebuie să evităm ce e mai rău”, conform TheGuardian.

Macron crede că Putin va ocupa toată Ucraina, în urma discuției avute

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat joi intenţia de a-şi continua 'fără compromisuri' ofensiva împotriva 'naţionaliştilor' în Ucraina, în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său francez, Emmanuel Macron, potrivit Kremlinului, informează AFP. 

'Rusia intenţionează să continue fără compromisuri lupta împotriva membrilor grupărilor naţionaliste care comit crime de război', i-a spus Putin lui Macron, conform comunicatului de presă al Kremlinului.

De cealaltă parte, Emmanuel Macron a apreciat că 'ceea ce este mai rău abia urmează' în Ucraina, după convorbirea cu Vladimir Putin, care şi-a exprimat 'foarte marea determinare' de a-şi continua ofensiva, al cărei scop este 'să preia controlul' întregii ţări, potrivit Palatului Elysee (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel