Trump vrea să dea un nou stimulent financiar americanilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, are planuri mărețe pentru poporul american. Acesta vrea să le dea oamenilor un al doilea stimulent financiar.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că va susține un pachet de stimuli mai mare decât cea mai recentă ofertă făcută de Casa Albă democraților din Congres. Acesta a dat vina pe președintele Camerei, Nancy Pelosi, pentru impasul care a lăsat pe oameni convinși că nu vor primi un alt stimulent financiar înainte de alegerile de pe 3 noiembrie.

„Nu vrea să dea nimic”, a spus Trump despre Nancy Pelosi. 

Când a fost întrebat dacă este pregătit se gândește la mai mult decât cea mai recentă propunere de la Casa Albă, un pachet de ajutor de 1,8 trilioane de dolari, Trump a spus: „Absolut că da” și și-a invocat tweet-ul de la începutul acestei săptămâni pentru a „merge la mare sau a merge acasă” pe un stimulent financiar. Președintele a mai spus că l-a îndrumat pe secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, persoana principală a administrației în discuțiile legate de stimulent, să îi propună lui Pelosi o ofertă mai mare.

Numărul americanilor care solicită ajutoare de șomaj în SUA a crescut în mod neașteptat săptămâna trecută la 898.000, a informat joi Departamentul Muncii din SUA. Adică cu 53.000 mai mult decât săptămâna precedentă, potrivit AlJazeera.

În primăvară, Trump a acordat cetățenilor americani un stimulent financiar de câte 1200 de dolari fiecărui cetățean care a plătit taxe în anul 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel