Trump spune că poate pune punct războiului din Ucraina în „în 24 de ore“ / video
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 30 ian 2023, 19:05
WhatsApp
Fostul președinte american Donald Trump a criticat decizia luată de mai mulți aliați occidentali de a furniza Ucrainei tancuri de luptă și blindate grele, susținând că acestea vor duce la escaladarea conflictului.

În primul său discurs major din afara statului său natal, Florida, Donald Trump a spus unei mulțimi din Salem, New Hampshire, că președinția sa l-a descurajat pe președintele rus Vladimir Putin să înceapă anexarea altor teritorii, adăugând că, dacă era președinte, avea un acord semnat în 24 de ore de către ambele națiuni.

„Personalitatea mea ne-a ținut departe de război”, a spus fostul președinte mulțimii.

„Am mai spus că nu s-ar fi întâmplat niciodată acest război dacă eram eu. Putin nu ar fi intrat niciodată în Ucraina. Chiar și acum aș putea rezolva asta în 24 de ore. Este atât de oribil ce s-a întâmplat. Acele orașe sunt demolate”, a spus Trump.

După ce administrația lui Joe Biden a anunțat planul de a furniza Ucrainei tancuri de luptă Abrams, Trump a scris pe platforma sa Truth Social:

„Întâi vin tancurile, apoi vin armele nucleare. Oprește acest război nebun acum. E atât de ușor de făcut!”, a scris Trump.

„Prin slăbiciune și incompetență, Joe Biden ne-a adus în pragul celui de-al treilea război mondial. În calitate de președinte, voi readuce pacea prin putere. Dacă aș fi fost președinte, șansele ar fi fost zero să fie război între Rusia și Ucraina. Nu s-ar fi întâmplat”, a spus Trump.

Trump susține că poate pune punct războiului în 24 de ore

„Chiar și acum, în ciuda pierderilor uriașe de vieți și distrugerii unei mari părți din această țară, aș avea un acord de pace negociat în 24 de ore. Aș putea face un acord de pace, aș putea face o înțelegere pentru ambele părți chiar acum”, a adăugat el.

Trump a criticat de mult timp abordarea lui Joe Biden față de Rusia, insistând în februarie anul trecut că problema reprezentată Putin nu a fost „gestionată corespunzător”. El a numit sancțiunile americane împotriva Rusiei „slabe”.

Fostul președinte republican a intrat în campanie în acest weekend pentru prima dată în încercarea sa de a câștiga nominalizarea republicană pentru a candida la președinție în 2024 și a insistat că este gata să preia controlul Casei Albe, conform RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?