Trump, ordin executiv pentru acordarea vizelor de muncă
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Președintele american Donald Trump a semnat marți un ordin executiv care urmărește reformarea sistemului de atribuire a vizelor pentru lucrătorii calificați din sectoarele tehnologice.

"Împreună vom face tot ce ne stă în putere ca cele mai multe produse să fie ștampilate cu aceste cuvinte miraculoase: Made in the USA", a lansat el la Kenosha, în statul Wisconsin.

Ca și în cazul celei mai mari părți a decretelor semnate până în prezent de președintele republican, și acesta vizează mai degrabă să lanseze un apel la propuneri din partea diferitelor ministere decât schimbări concrete în viața economică a țării, scrie AFP.

Donald Trump vrea să lupte împotriva "fraudei și abuzurilor" în atribuirea celebrelor vize de tipul H-1B, preferate de societățile specializate în noile tehnologii, dar și să schițeze o reformă a acestora. Permisele de muncă respective (cu durată determinată), destinate oamenilor de știință, inginerilor și programatorilor informatici, constituie în special o cale de acces pentru mulți specialiști indieni atrași de Silicon Valley. Statele Unite eliberează circa 85.000 de astfel de vize anual.

Casa Albă estimează că acest program a fost nefast pentru lucrătorii americani în măsura în măsura în care el a antrenat, potrivit propriei afirmații, sosirea unui val de lucrători relativ puțin calificați, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel