Trump l-a provocat pe președintele Biden să facă un test cognitiv, deși a confundat numele propriului său medic
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters
Donald Trump l-a provocat pe președintele Joe Biden să facă un test cognitiv.

Candidatul republican la alegerile prezidențiale l-a atacat în mod regulat pe Joe Biden pentru diversele sale gafe, în ciuda propriei sale tendințe de a divaga sau de a greși asupra faptelor.

Vorbind la Detroit, Donald Trump a pus la îndoială acuitatea mentală a președintelui. El a spus: "El nici măcar nu știe ce înseamnă cuvântul 'inflație'. Cred că ar trebui să facă un test cognitiv, așa cum am făcut eu".

Câteva secunde mai târziu, a continuat: "Doctorul Ronny Johnson. Îl cunoașteți cu toții pe Ronny Johnson, congresman din Texas? El a fost medicul de la Casa Albă și a spus că am fost cel mai sănătos președinte, după părerea lui, din istorie, așa că mi-a plăcut foarte mult de el, într-adevăr, imediat."

Cu toate acestea, el se referea în mod clar la Ronny Jackson, care a fost medicul Casei Albe pentru o parte din președinția sa.

El a fost ales în Congres în 2021 și este unul dintre cei mai vehemenți apărători ai lui Trump la Capitoliu.

Președintele Biden a ironizat și el vârsta lui Trump, urându-i o aniversare fericită la 78 de ani "de la un bătrân la altul" pe X

Trump a făcut testul cognitiv în 2018 la propria sa cerere, a declarat atunci doctorul Jackson reporterilor. Examenul este conceput pentru a detecta semnele timpurii de pierdere a memoriei și alte tulburări cognitive ușoare.

Fostul președinte, care a împlinit vineri 78 de ani, a făcut din întrebarea dacă președintele Biden, în vârstă de 81 de ani, este pregătit pentru un al doilea mandat un punct central al campaniei sale.

Dar criticii din online au profitat rapid de gafa sa de sâmbătă seara, campania lui Biden postând un clip cu momentul câteva minute mai târziu.

Președintele Biden a ironizat și el vârsta lui Trump, urându-i o aniversare fericită la 78 de ani "de la un bătrân la altul" pe X.

Aceasta vine după o săptămână în care ambii rivali au fost criticați pentru momente stânjenitoare în public.

Președintele Biden a părut să înghețe timp de câteva secunde înainte de a se poticni în cuvintele sale la un eveniment.

Între timp, o defecțiune a teleprompterului în Las Vegas l-a făcut pe Trump vorbească în mod bizar despre aversiunea sa față de rechini, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel