Trump, gest FĂRĂ PRECEDENT: Astăzi voi semna!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi că o va amnistia pe Susan B Anthony, o activistă pentru drepturile femeilor care a fost arestată pentru că a votat în 1872, înainte ca femeile să aibă drept de vot în Statele Unite, relatează DPA. 

'Astăzi voi semna o amnistiere totală pentru Susan B Anthony', a spus Trump. 'Ea nu a fost niciodată amnistiată. De ce a durat atât de mult?', a adăugat el.

Susan B Anthony a luptat pentru drepturile politice ale femeilor

Susan B Anthony a fost una dintre cele mai proeminente lidere a mişcării sufragetelor, care a luptat pentru drepturile politice ale femeilor, conform paginii de internet a Muzeului Naţional al Istoriei Femeilor. Ea a fost de asemenea o apărătoare a abstinenţei, a abolirii sclaviei, a drepturilor muncitoreşti şi a veniturilor egale pentru muncă egală.

Arestarea sa la New York în 1872, când a fost judecată şi amendată cu 100 de dolari pentru faptul că a votat, a atras atenţia la nivel naţional asupra mişcării pentru drepturile femeilor. Ea a murit în 1906, cu 14 ani înainte ca femeile să obţină drept de vot prin ratificarea celui de-al 19-lea amendament al Constituţiei SUA în 1920.

Trump a făcut anunţul în cadrul unei ceremonii la Casa Albă organizate pentru a marca 100 de ani de la adoptarea amendamentului.

'A fost o victorie monumentală pentru egalitate şi justiţie şi o victorie monumentală pentru America', a spus preşedintele american', notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel