Trump descrie cum a fost aruncat în golf cart după noua tentativă de asasinat
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Donald Trump a povestit cum a fost acoperit de agenții Serviciului Secret după ce s-au auzit „patru sau cinci” focuri de armă în timpul unei presupuse noi încercări de asasinat, în timp ce juca golf.

Candidatul republican la președinție a descris evenimentele de duminică după-amiază de la Trump International Golf Course din West Palm Beach, Florida, ca fiind „ceva deosebit”, adăugând că „dar totul s-a terminat cu bine”.

Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, se confruntă cu acuzații federale legate de arme, după ce un agent al Serviciului Secret a observat o pușcă ieșind printre tufișuri și a deschis focul asupra suspectului.

Serviciul Secret a confirmat că singurele focuri de armă trase în incident au fost de către agentul său.

Conform unei analize a datelor mobile realizate de FBI, Routh a petrecut aproximativ 12 ore în jurul terenului de golf din West Palm Beach înainte de a fi observat de agent.

"A fost o zi nebună. Nu era niciun dubiu că trebuia să plecăm de pe teren"

Vorbind în cadrul unui eveniment pe rețelele sociale găzduit de X, Donald Trump a declarat: „Jucam golf cu câțiva prieteni într-o dimineață de duminică, vremea era foarte liniștită, foarte frumoasă… și, dintr-o dată, am auzit focuri trase în aer, probabil patru sau cinci, și sunau categoric ca niște gloanțe. Serviciul Secret a știut imediat că era vorba de gloanțe și m-au acoperit… după ce m-au aruncat în golf cart (mașina de golf) toată lumea a plecat.”

Lăudând Serviciul Secret pentru că a făcut o „treabă excelentă”, el a adăugat: „Nu era niciun dubiu că trebuia să plecăm de pe teren. Mi-ar fi plăcut să finalizez acel ultim putt, dar am decis să plecăm de acolo.”

Trump l-a descris pe suspect ca fiind o „persoană foarte periculoasă” și a spus că speră ca acesta să petreacă „mult timp” în spatele gratiilor.

Fostul președinte a spus că presupusa tentativă de asasinat asupra sa a avut un „rezultat mult mai bun” decât prima încercare de asasinat de la un miting din iulie, deoarece niciun trecător nu a fost rănit sau ucis.

„A fost o zi nebună, iar ieri ați avut o altă zi cu un rezultat diferit, de fapt, un rezultat mult mai bun”, a declarat el.

Camera GoPro a lui Routh, două genți și arma sa sunt supuse unei expertize criminalistice, la fel și telefonul său.

Partida de golf a lui Trump nu a fost menită să aibă loc

Luni, directorul interimar al Serviciului Secret, Ronald Rowe Jr, a explicat faptul că Trump juca golf a fost o „deplasare neoficială” și „nu ar fi trebuit să meargă acolo”, astfel că agenții nu au avut timp să percheziționeze întregul teren de golf.

Răspunzând solicitărilor ca Serviciul Secret să sporească securitatea lui Trump, Rowe a declarat că a vorbit cu fostul președinte și că acesta „este conștient că beneficiază de cel mai înalt nivel de protecție” din partea agenției.

Totul vine după ce Joe Biden le-a spus reporterilor că este „clar că serviciul are nevoie de mai mult ajutor” și a cerut Congresului să „răspundă nevoilor lor”.

În ceea ce a fost descris de Casa Albă drept o „conversație cordială”, președintele Biden a vorbit și cu Trump.

„A fost foarte amabil, m-a sunat să se asigure că sunt bine”, a declarat Trump personalității din domeniul criptomonedelor Farokh Sarmad, care găzduia interviul pe X.

Președintele l-a întrebat, de asemenea, pe Trump dacă „are nevoie de mai mulți oameni în echipa sa de securitate”.

Până acum, autoritățile nu cred că Routh a acționat împreună cu altcineva, dar spun că acesta avea o prezență activă online și compilează detalii despre mișcările sale din săptămânile de dinaintea arestării, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel