Data publicării:

Trump: Dacă eram președinte, Iranul nu ar fi atacat Israelul

Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Fostul președinte Trump a criticat politica lui Biden față de Iran, acuzând administrația democratului pentru recentele conflicte din Orientul Mijlociu și avertizând asupra unei catastrofe globale.

Fostul președinte Donald Trump a criticat politica administrației Biden cu privire la Iran, în timpul unui miting de campanie de marți după-amiază la Waunakee, WI, la câteva ore după încheierea atacului cu rachete al Iranului asupra Israelului, scrie Jerusalem Post.

„Cu puțin timp în urmă, Iranul a lansat 181 de rachete balistice asupra Israelului. Și noi, am vorbit de multă vreme despre al Treilea Război Mondial și nu vreau să fac predicții pentru că predicțiile se împlinesc întotdeauna“, a spus Trump.

Trump a spus că dacă ar fi fost la conducere, atacul de marți asupra Israelului „nu s-ar fi întâmplat niciodată”.

Republicanul a indicat că nu va face o predicție, dar suntem „foarte aproape de catastrofa globală”.

„Avem un președinte inexistent și un vicepreședinte inexistent. Ar trebui să fim la conducere, dar nimeni nu știe ce se întâmplă“, a spus el.

Potrivit candidatului republican, „Iranul era în pragul falimentului. Nu mai aveau bani. Nu aveau bani pentru Hamas, nu aveau bani pentru Hezbollah, oamenii cu care se luptă (n.r. Israelul) acum”.

Trump susține că Harris a inundat Iranul cu bani

Potrivit lui Trump, Iranul ar fi fost dispus să încheie orice înțelegere.

„Puteai să faci orice înțelegere, dar Kamala i-a inundat cu bani americani și chiar și acum, vreau să spun, îi inundă cu numerar”, a spus el.

Trump a spus că, de când Iranul exportă teroare în întreaga lume, totul s-a „s-a dezlănțuit” și tot Orientul Mijlociu s-a destrămat.

„Dar, desigur, întreaga lume s-a destrămat de când mi s-a încheiat mandatul. Rusia nu ar fi atacat niciodată Ucraina. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată în Orientul Mijlociu“, a spus Trump, repetându-și afirmația că nu ar fi existat niciodată un 7 octombrie dacă era președinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel