Trump anunţă că unele state americane vor începe să ridice restricţiile în zilele următoare
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că statele Texas şi Vermont vor permite unor afaceri să-şi redeschidă porţile de luni, în timp ce Montana va începe să ridice restricţiile de vineri, relatează Reuters.

"Continuăm să vedem un număr de semne pozitive că virusul a trecut de vârf", a declarat Trump în cadrul unei conferinţe de presă. Totuşi, unii guvernatori au avertizat că nu vor acţiona prematur pentru a-şi redeschide economiile până când nu se vor efectua mai multe teste pentru depistarea coronavirusului. Liderii lumii afacerilor i-au transmis şi ei lui Trump mesajul că ţara trebuie să testeze la scară largă înainte ca companiile să-şi poată relua operaţiunile normale.

Sâmbătă, Trump a spus că "testarea devine mai bună pe zi ce trece", dar nu a oferit dovezi concrete. El a spus că guvernatori atât republicani, cât şi democraţi "au anunţat paşi concreţi pentru a începe o deschidere sigură şi graduală".

Texas şi Vermont "vor permite anumitor afaceri să se deschidă luni, deşi vor continua să impună măsuri de distanţare socială", a mai spus Trump. Mai multe zeci de protestatari s-au adunat sâmbătă în capitala statului Texas, Austin, şi au scandat "SUA! SUA!" şi "Lăsaţi-ne să muncim!".

Sâmbătă dimineaţă, guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, epicentrul epidemiei din SUA, a spus că statul foarte lovit de COVID-19 este posibil să fi trecut de vârful crizei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel