Trotuar din Piața Unirii, transformat în parcare cu barieră. Amendă de 100.000 lei
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Primăria Sectorului 4 a transformat un trotuar din Piața Unirii în parcare cu barieră și a betonat o parte din spațiul verde care se afla acolo.

La sesizarea vecinilor, Poliția Locală din cadrul Primăriei Capitalei a cerut constructorului documentele în baza cărora a făcut lucrările pe spațiul verde, însă firma nu s-a prezentat și a fost amendată cu 100.000 lei, conform datelor transmise de Primăria Capitalei.

„Cu privire la lucrările din zona intersecției Bd. Dimitrie Cantemir cu Splaiul Unirii, executantul aflat sub contract cu Primăria Sectorului 4 a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 100.000 de lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului. Sancțiunea a fost aplicată pentru că reprezentanții societății respective nu au dat curs invitației polițiștilor locali de a prezenta documentația / avizele ce au stat la baza executării lucrărilor de reamenajare a spațiului verde din fața clădirii ambasadei Israelului, vizavi de Hotelul Horoscop”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

„În ceea ce privește verificarea documentației în baza căreia se execută lucrările, competența verificării acesteia revine, potrivit legii, primăriei de sector”, se arată în răspuns, notează sursa citată.

Citește și...

Țara în care poți fi dat în judecată pentru că nu ți-ai respectat contractul verbal. În România, nici contractul scris nu are mare valoare

În Anglia, te poate da cineva în judecată pentru că nu ți-ai respectat contractul verbal. În România, cu un contract scris, semnat și ștampilat, riști să nu se respecte nimic.

Despre acest subiect a vorbit sociologul Alfred Bulai la DC News și DC News TV, la emisiunea „Nod în papură”.

„Astăzi, în Anglia, te poate da cineva în judecată pentru că nu ți-ai respectat contractul verbal. Nu trebuie să fie un contract scris”, a zis sociologul Alfred Bulai.

Apoi, Alfred Bulai a venit cu un exemplu din perioada 1990.

„În anii 1990, aveam un coleg de facultate care stătea în Anglia. Îmi povestise un lucru care, pentru mine, era șocant și părea incredibil. Îndrăgea o pisică, maidaneză, și începuse să aibă grija de ea, adică să-i dea mâncare. Și mi-a zis că intrase în panică pentru că se dăduse o lege prin care risca să intre la închisoare. Așa credea cel puțin. Legea spunea că dacă îngrijești un animal și îi dai mâncare, iar la un moment dat, nu o mai faci, era violență împotriva animalelor. Dar nu era pisica lui! Era o pisică de pe stradă. Pur și simplu îi dădea mâncare, dar dacă venea cineva și spunea că și-a bătut joc de pisică și nu i-a mai dat mâncare, risca închisoare. Acolo, o promisiune chiar și față de un animal este un contract. În România... este invers. Dacă îi spui cuiva că aveți un contract, ți-l rupe în față”, a mai zis sociologul la emisiunea „Nod în papură”. 

„Ce vreau să spune este că noi nu am avut istoric cultivată ideea de contract. Adică o promisiune care trebuie respectată. Atunci sigur că nu poți avea încredere, nu ai avut modele culturale care să fie promovate în societate”, a conchis profesorul și sociologul Alfred Bulai, în cadrul emisiunii „Nod în Papură”, difuzată la DC News și DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel