Trenurile care ajung şi pleacă din Bucureşti Nord au întârzieri. Vezi de ce
Data publicării:
Autor: Baltac Alina
WhatsApp
Trenurile au întarzieri
Trenurile au întarzieri

Trenurile care ajung şi pleacă din staţia Bucureşti Nord au întârzieri mari, după ce, în noaptea de luni spre marţi, au fost furate componente feroviare, circulaţia între staţiile Periş şi Buftea fiind făcută la cale liberă, după verificarea poziţiei aparatelor, informează compania CFR SA.

Potrivit sursei citate, persoane necunoscute au devastat, în noaptea de luni spre marţi, dulapurile echipamentelor de semnalizare, au spart 20 de prize, au furat peste 60 de relee şi patru redresoare.

Echipele de intervenţie feroviare lucrează la înlocuirea componentelor feroviare furate şi la remedierea defecţiunilor de la instalaţiile de dirijare a traficului.

Potrivit OUG 31/2011, achiţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei. Cei care săvârşesc această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională, şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză, şi a manoperei aferente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel