„Trenul Atomic” din Coreea de Nord a fost folosit în cel mai recent test cu rachete balistice
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 16 sep, 16:58
WhatsApp
Cele două rachete balistice testate miercuri de Coreea de Nord au fost lansate de pe un „sistem feroviar lansator de rachete”, a anunţat presa oficială de la Phenian, citată de Reuters.

Coreea de Nord a modificat un tren în aşa fel încât să poată transporta şi lansa rachete balistice camuflate în vagoane de marfă, transmite Reuters. Informaţia a fost confirmată de reprezentanţi ai regimului de la Phenian.

„Trenul Apocalipsei” a fost testat miercuri, prin lansarea a două rachete balistice către ţinte aflate la 800 de kilometri în largul coastei de est a Coreei de Nord. Potrivit Gărzii Nipone de Coastă, cele două rachete au zburat aproximativ 750 de kilometri înainte să cadă în Marea Japoniei, chiar în zona economică exclusivă a Japoniei.

Acesta este prima lansare a Phenianului în ultimele șase luni. Rachetele reprezintă o versiune îmbunătățită a modelului KN-23, un tip de rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune.

Vezi și: Cresc tensiunile în Peninsula Coreea. Sora liderului de la Phenian îl acuză de „atitudine prostească“ pe președintele de la Seul

Testul a fost realizat de către Regimentul de Rachete al Trupelor de Căi Ferate și este prima recunoaștere oficială, din partea Phenianului, a acestei unități militare speciale, dar și o dovadă a intențiilor regimului nord-coreean de a-și diversifica modalitățile de lansare a rachetelor nucleare.

G Ad:

Armata sud-coreeană precizează că rachetele au atins o altitudine de 60 de kilometri.

„Sistemul feroviar lansator de rachete este un mijloc eficient de contraatac capabil să dea o lovitură dură forţelor care ameninţă”, a declarat mareşalul Pak Jong-chon, membru al Biroului Politic al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord. Conform KCNA, mareşalul Pak a declarat că ţara sa vrea să extindă acest sistem şi să obţină „experienţa operaţională” necesară pentru un „război real”.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro