Trenduri pentru nunțile din 2022. Ce rochii, make-up, hair-styling, flori, decoruri și elemente de organizare se poartă anul acesta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
După 2 ani de pandemie, specialiștii anunță trendurile pentru nunțile din 2022! Ce rochii, make-up, hair-styling, flori, decoruri și elemente de organizare se poartă în 2022?  

Master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuță, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi și echipa sa de hair și make-up și wedding planner-ul Ivona Nenu și-au adunat creativitatea și experiența pentru a anunța trendurile în materie de nunți pentru vara și toamna lui 2022. „Wedding trends 2022”, evenimentul care a avut loc în dichisitul Atelier Iris din cartierul istoric al Bucureștiului, a prezentat tot ceea ce se poartă și este esențial de luat în calcul în perspectiva origanizării unei nunți după mai bine de 2 ani de pandemie.

Tendințe rochii de mireasă

„După o perioadă de 2 ani în care evenimentele au fost restrânse sau amânate, sezonul 2022 marchează revenirea evenimentelor grandioase, iar asta se poate observa și în tendințele pentru rochiile de mireasă. Broderiile spectaculoase sunt cele mai căutate de viitoarele mirese, deoarece oferă o strălucire aparte și rezonează perfect cu unicitatea evenimentului. Sunt, de asemenea, și preferatele noastre – aplicațiile manuale 3D și accesorizările prețioase precum perlele sau franjurii realizați manual au devenit în timp semnătura noastră stilistică. Pentru miresele romantice, voalul de mătase rămâne în continuare în topul alegerilor, pus în valoare de diferite aplicații manuale sau accente decorative, cum ar fi fulgii de struț, oferind un plus de prețiozitate.”, a spus designerul Andreea Mărcuță.

„În ceea ce privește siluetele favorite ale acestui sezon, rochia în linie A și rochia tip sirenă rămân în continuare printre cele mai căutate modele, dar în același timp, sunt din ce în ce mai multe mirese care își doresc ceva diferit, ceva care să le reprezinte mai mult stilul personal, și atunci optează pentru varianta extrem de actulă de costum impecabil croit, cu elemente, din nou, prețioase și sofisticate.”, dezvăluie Andreea Mărcuță, Director Creativ M.Marquise care are zi de zi contact cu zeci de mirese ale căror visuri și nunți au fost amânate sau reprogramate din considerente de pandemie.

Buchete de mireasă

Buchete de mireasă cu simbolistică și poveste, din florile sau culorile ei preferate, din flori în cromatica decorului sau dintr-o varietate de tipuri de flori mai mici sau mai mari, aranjate creativ într-o formă fie discretă, fie curgătoare sau impunătoare, toate sunt variante propuse de master floristul internațional Nicu Bocancea pentru miresele anului 2022.

„Culorile preferate pentru buchetele de mireasa rămân albul și pastelurile, însă și cele accentuate precum roșul, portocaliul sau galbenul au fanii lor printre viitorii miri. E greu să vorbim de trenduri în ceea ce privește buchetul miresei, pentru că aici intervin mulți factori subiectivi, nu doar estetici. Un buchet din liliac proaspăt și parfumat, din lăcrămioare fragile sau din trandafiri de curte poate fi la fel de apreciat și de impact precum unul mai sofisticat, din flori exotice, totul ține de preferințe și de povestea pe care îți dorești să o spună florile.”, consideră Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist român pe plan internațional.

Coafura și make-up-ul

Coafura și make-up-ul trebuie să formeze împreună acel accesoriu care pune în valoare frumusețea și fericirea miresei în cea mai importantă zi din viața ei:

„În ziua nunții avem nevoie de un păr curat, strălucitor, elastic, cu bucle naturale sau cu un coc elegant și implecabil finisat. Împletiturile pot da efectul wow, chiar dacă sunt timeless ca aspect și efect. Nu recomand volumul sau taparea exagerată din coafură, totul să fie cât mai simplu, elegant, comod de purtat și de privit. Ce mi se pare cel mai important este ca miresele să țină cont de „proba coafurii”, acea vizită în salon în urma căreia se stabilesc culoarea, tunsoarea, coafura din ziua nunții, pentru cât mai puțin imprevizibil și un minim de stress în ziua nunții care este atât de agitată și încărcată de nenumărate griji.”, consideră Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, pregătit, împreună cu echipa sa de beauty, să răspundă prompt și creativ oricărei cereri ar apărea în vederea unei nunți de vis.    

    

Petreceri fără oră limită, până dimineață, cu invitați din străinătate, avalanșă de momente live tematice, momente surpriza tort ornat live de către personajele principale, miri degrevați de orice griji, un desfasurator bine pus la punct sunt parte din „must have”-ul unei nunți în 2022.

“Nunțile anului 2022 vor arăta grandios, cu detalii asortate cu stilul locației de la veselă, tacâmuri și pahare, până la tinute, photo-cornere, baruri,  colțuri tematice și desfășurător presarat cu momente live, până dimineața. Mirii se gandesc mai mult ca oricand cum sa isi surprinda invitatii si sa traiasca impreuna o seara de neuitat si ajung astfel la mai multe momente artistice, iar tema unui organizator este sa fie liantul intre toti furnizorii astfel incat sa nu descoperim in ziua evenimentului probleme care puteau fi prevazute. Prima parte a zilei capătă si ea o mai mare importanță în ochii mireselor. Este organizată și ea în cel mai mic detaliu: de la detectarea unui cadru privat și exclusivist în care să aibă loc pregătirile de hair și make-up pentru mireasă, până la dedicarea unor momente speciale alături de doamnele familiei – mama, soacra, nașa și domnișoarele de onoare – astfel că momentele “între fete” se transformă în cireașa de pe tort a dimineților din ziua nunții.”, anunță Ivona Nenu, wedding planner de peste 7 ani, obișnuită să facă față cu calm și creativitate celor mai neobișnuite, imprevizibile și atipice situații care pot apărea într-un astfel de eveniment.

Atmosfera ideală

Aranjamentele florale de la locația nunții, decorurile construite, photo-cornerele, geometria veselei, tacâmurilor și a paharelor, detaliile de pe masă, toate împreună trebuie să creeze, conform specialiștilor, un tot unitar, o poveste frumoasă spusă pe mai multe voci, dar compatibile între ele.

„Atmosfera ideală din punctul nostru de vedere este creată din detalii și din personalizare. Fie că este un cadru ce se dorește a fi glam, romantic, industrial sau rustic, accentele pot fi date din materialele naturale folosite la decoruri, din jocul de lumini, din construcțiile suspendate sau curgătoare, din tot felul de combinații din crenguțe, lumânări, vase personalizate. Fiecare întâlnire cu o mireasă este ca o poveste nouă care începe să se scrie unic și împreună ajungem să creăm în ziua nunții un context personalizat și inimitabil, așa cum este fiecare poveste de dragoste”, subliniază Nicu Bocancea, artistul care și-a pus semnătura creativă pe unele dintre cele mai titrate nunți din România și nu numai.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel