Trei vieți salvate de bărbatul din Arad care a fost împușcat în cap. Familia a fost de acord cu prelevarea organelor
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixbay
Foto cu rol ilustrativ: Pixbay
După ce a fost declarată moartea cerebrală, familia a fost de acord cu prelevarea organelor.

Bărbatul împuşcat săptămâna trecută în parcarea unui supermarket din Arad a fost declarat în moarte cerebrală, iar familia a fost de acord cu prelevarea de organe de la acesta, care vor salva trei vieţi.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, Cătălin Hreniuc, a declarat marţi, pentru Agerpres, că o echipă mixtă de specialişti a realizat prelevarea de organe în noaptea de luni spre marţi.

"Pacientul a fost declarat în moarte cerebrală şi, cu consimţământul familiei, o echipă mixtă de medici de la Arad, Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca a realizat prelevarea de organe. Este vorba de ficat şi rinichi, astfel că a fost oferită o nouă şansă la viaţă pentru trei pacienţi. Ficatul a fost prelevat şi transplantat la Spitalul Fundeni Bucureşti, iar rinichii, în Centrul de Transplant Cluj-Napoca", a declarat Cătălin Hreniuc.

Bărbatul a fost împuşcat în cap, iar apoi înjunghiat în gât cu o şurubelniţă, joi după-amiază, în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, de un bărbat care credea că victima este amantul concubinei sale.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ramona Lungu, declarase că atacatorul are 50 de ani şi şi-a recunoscut faptele în timpul audierii, ulterior fiind arestat preventiv.

Conform anchetatorilor, pe fondul geloziei, suspectul a urmărit-o pe concubina sa, cu care avea o relaţie de 25 de ani, iar când a văzut-o cu un alt bărbat în parcarea unui supermarket, i-a atacat pe amândoi. Agresorul l-a împuşcat în cap pe bărbatul care îi însoţea concubina, iar apoi l-a înjunghiat în gât cu o şurubelniţă. Pe femeie a bătut-o şi a călcat-o cu picioarele pe cap.

La sosirea medicilor, după ce martorii au sunat la 112, bărbatul avea încă înfiptă şurubelniţa în gât.

Ambele victime au fost internate, însă bărbatul a fost în stare critică, intubat la Terapie Intensivă.

Suspectul a fost cercetat iniţial pentru "violenţă în familie în modalitatea tentativei la omor calificat cu premeditare şi asupra a două sau mai multe persoane", dar şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală. Procurorii urmează să schimbe încadrarea juridică a faptelor, în urma decesului victimei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel