Trei surori care și-au ucis tatăl, recunoscute oficial ca victime
Trei surori din Moscova, acuzate că și-au cuis tatăl, au fost recunoscute oficial ca victime.
Cele trei surori Haciaturian din Moscova, acuzate de uciderea tatălui lor, au fost recunoscute oficial ca victime. O expertiză a demonstrat faptul că fetele au recurs la acest gest din cauza abuzului, stresului și fricii față de tatăl lor.
Specialiștii au efectuat, de asemenea, un examen psihologic și psihiatric lui Mihail Haciaturian, care a confirmat că acesta avea un caracter agresiv. Presa rusă notează că, dacă ancheta va stabili că acesta și-a terorizat și agresat fiicele, iar instanța îl va găsi vinovat, aceasta va fi o dovadă suplimentară că cele trei surori au spus adevărul în tot acest timp.
Anterior Procuratura Generală de la Moscova a descoperit că cele trei fete au fost bătute, torturate, ținute prizoniere și abuzate sexual de tatăl lor timp de trei ani. În iulie 2018, acestea nu au mai rezistat și, într-o seară, l-au atacat pe bărbatul de 57 de ani în scara blocului în care locuiau cu un cuțit, un ciocan și un spray lacrimogen. Mihail Haciaturian a fost lovit de mai multe ori în zona capului și gâtului, având peste 30 de răni de cuțit.
Fetele, care pe atunci aveau 17, 18 și, respectiv, 19 ani, au sunat ulterior la poliție și s-au predat. Cazul a fost intens mediatizat în Rusia. Sute de mii de persoane au semnat o petiție în sprijinul fetelor Aureliei Dunduc, originară din regiunea transnistreană, în care acestea au fost calificate drept victime, nu agresoare, pentru că nu aveau cum să se apere de tatăl lor abuziv, scrie Publika.
Un criminal din Suceava a scăpat de pușcărie după ce a fost admis la Drept. Omorâse un afacerist cu 33 de lovituri de cuțit
Un sucevean condamnat în 2007 la 23 de ani de închisoare după ce a omorât un om de afaceri din Botoșani, scapă de închisoare în regim închis după ce a fost admis la Drept la Universitatea din Târgu-Jiu, scrie Monitorul de Suceava.
Vlad Irimia Scurtu a fost admis student după ce s-a înscris online, în baza mediei de bacalaureat de 9,04, iar acum trebuie să beneficieze de regim semi-deschis pentru a merge la cursuri. Bărbatul se află acum închis la Penitenciarul Tulcea, dar după ce a fost admis la facultate a solicitat deja transferul la Penitenciarul Târgu-Jiu, în regim semi-deschis.
Complicele criminalului, eliberat condiționat pentru comportament exemplar
Alina Mihaela Roșca, cea care i-a fost complice la crima oribilă din 2007, a fost eliberată condiționat din închisoare în 2020, după ce a ispășit 13 din cei 20 de ani la care a fost condamnată. Judecătoria Gherla a considerat că femeia s-a comportat exemplar după gratii, unde a fost recompensată de 59 de ori.
„Pentru rezultate bune, aceasta a fost recompensată de 59 de ori. Față de personalul din penitenciar și față de colegi a manifestat respect. Din textul de lege reiese că pentru a fi liberată condiționat, persoana privată de libertate trebuie să îndeplinească în mod cumulativ cele trei condiții (executarea fracțiunii de pedeapsă, stăruința în muncă și dovezi de îndreptare). Din cele de mai sus reiese că deținuta îndeplinește toate condițiile pentru liberare condiționată, astfel că propunerea comisiei va fi admisă și se va dispune liberarea condiționată a condamnatei pe data rămânerii definitive a sentinței”, se arată în motivarea instanței de judecată (citește AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News