Trei studenți în meteorologie au murit într-un accident, urmărind o tornadă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Twitter (@JnetgameSlot)
Sursă foto: Twitter (@JnetgameSlot)
Trei temerari studenți la meteorologie au murit într-un accident de mașină, urmărind o tornadă. 

Trei studenți la meteorologie au murit într-un accident de mașină în timp ce se întorceau dintr-o călătorie de urmărire a undei tornade în Kansas. Nicholas Nair, în vârstă de 20 de ani, Gavin Short, de 19 ani, și Drake Brooks, de 22 de ani, toți trei studenți ai Universității din Oklahoma, au murit la fața locului.

Coliziunea a avut loc la doar câteva ore după ce Nair și Short au postat videoclipuri pe Twitter din Herington, Kansas, cu o tornadă care trecea peste o autostradă.

Mașina a acvaplanat pe drumul de întoarcere

Conducând înapoi spre Oklahoma pe vreme furtunoasă, vehiculul lor a hidroplanat și a fost lovit de un tractor-remorcă. Cei trei călătoreau spre sud în Tonkawa, Oklahoma, chiar la granița cu Kansas, când a avut loc accidentul.

Volkswagen-ul lor Tiguan a derapat pe apă, a rămas blocat pe banda exterioară a șoselei și apoi a fost lovit de tractor, potrivit Oklahoma Highway Patrol. Șoferul tractorului a fost externat din spital.

”Drake, Nic și Gavin au fost uniți printr-o pasiune comună. Pe măsură ce ne întristăm pentru această pierdere nemăsurată și profundă, ne amintim și de rădăcina chemării lor alese, să-i ajute pe alții. Această chemare este admirabilă și servește drept inspirație pentru toți”, a transmis duminică, într-o declarație, președintele Universității din Oklahoma, Joseph Harroz, Jr.

Se pare că cei trei făceau parte dintr-un grup mai larg de studenți de la Universitatea din Oklahoma care au călătorit în Kansas pentru a urmări tornada din weekend.

Urmărirea unei furtuni implică și urmărirea unei tornade sau a unui uragan, colectând adesea fotografii, videoclipuri și înregistrări ale condițiilor meteo. Unii vânători de furtuni o fac pentru cercetare sau pentru publicațiile media, iar alții doar pentru senzația de pericol. 

Sâmbătă seara, Serviciul Național de Meteorologie din Norman, Oklahoma a postat un videoclip pe Twitter care arată un balon meteorologic cu numele elevilor pe el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel