Data actualizării:
Data publicării:

Trei măști FFP2, 76 lei, în România. „Pentru o aderență maximă, nu purtați machiaj. Părul și/sau mustățile reduc efectul protector”

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
factură măști
factură măști
Chiar dacă în România, măștile FFP2 nu sunt obligatorii, ci doar recomandate, oamenii au început să le cumpere, doar că prețul - pentru unele de calitate - este ridicat.

Un set de trei măști cu membrană de nanofibre costă, cu tot cu transport, 76 lei. Producătorul specifică, în mod expres, că masca este împotriva Covid-19. „Pentru o aderență maximă a măștii pe față, nu purtați machiaj. Părul și/sau mustățile pot scădea aderența măștii de protecție, reducând astfel efectul său protector”, transmite producătorul.

„În cazul în care folosiți masca drept protecție împotriva virusurilor și bacteriilor, de exemplu în timpul epidemiei, vă recomandăm să vă puneți o mască nouă după fiecare înlăturare a măștii”, mai spune producătorul. Așadar, vă imaginați cât trebuie să scoatem din buzunar pentru o mască de calitate, ținând cont că trebuie schimbată după fiecare înlăturare a sa, cel puțin 50 de lei pe zi, dacă o dăm jos de două ori pe zi.

2. -imagine fara descriere- (masca-ffp2_94760300.jpg)

Aceste măști sunt fabricate în Republica Cehă. Masca este în conformitate cu următoarele norme și standarde: EN 149:2001+A1:2009, GB2626/2006 și KN95.

În România, măștile FFP2 nu sunt obligatorii, ci doar recomandate, dar în alte țări, cum este Austria, acestea sunt deja impuse tuturor

În Austria, masca FFP2 este obligatorie, dar Guvernul de acolo a plafonat prețul la 0,49 euro. De oriunde o cumperi nu poate fi peste 49 cenți. În România una costă între 4 și 50 de lei.

Guvernul de la Viena a decis joi să introducă purtarea obligatorie a măştii sanitare de tip FFP2 în aer liber pentru a încerca să limiteze astfel răspândirea variantei Omicron a noului coronavirus şi să evite o nouă plasare a populaţiei austriece în lockdown, informează AFP şi DPA. 

Cancelarul austriac Karl Nehammer a evocat în faţa reprezentanţilor presei, la Viena, 'o situaţie foarte gravă' şi 'o nouă provocare' generată de infecţiozitatea extremă a variantei Omicron, conform AFP.

Începând de săptămâna viitoare, masca FFP2, deja obligatorie în Austria din ianuarie 2021 

 

Numărul zilnic al noilor infectări a ajuns miercuri la aproape 10.000, comparativ cu cele 3.000 de infectări confirmate în debutul lunii ianuarie în această ţară din Europa Centrală cu o populaţie de 8,9 milioane de locuitori. Începând de săptămâna viitoare, masca FFP2, deja obligatorie în Austria din ianuarie 2021 în transportul public şi în spaţiile publice închise, va deveni obligatorie şi pe stradă.

Mai ales atunci când o distanţă de doi metri nu va putea fi respectată, aşa cum se întâmplă de obicei pe aleile pietonale sau în timp ce mai multe persoane stau la coadă. Mai bine ajustată pe chip şi cu o arie mai mare de acoperire, masca FFP2 deţine o capacitate mai bună de filtrare, datorită formei şi materialului său, în comparaţie cu măştile sanitare uzuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel