Trășculescu la Comisia juridică a CD: "Sunt nevinovat"
Data publicării:
Autor: Căloiu Oana
WhatsApp
trasculescu
trasculescu

Prezent la Comisia juridică a Camerei pentru discutarea cererii de arestare prevenitivă, deputatul

Şedinţa Comisiei era programată pentru ora 13.00, dar a fost amânată  pe motivul necesității ca membrii Comisiei să studieze dosarul mai mult timp. Trăşculescu a venit însoţit de avocat și a intrat în sala de şedinţe fără a face alte declaraţii.

Conform deputatului liberal Alina Gorghiu, posibilitatea ca membrii Comisiei Juridice a Camerei să amâne pentru altă zi luarea unei decizii în privinţa lui Trăşculescu este exclusă.

"Fiecare coleg de la noi ar trebui să citească nişte hârtii pentru a se pronunţa. Astăzi se va lua sigur decizia. Dacă nu va cere nimeni din partea unui avocat sau a sa personal, azi se va da un vot pentru raport care va fi favorabil pentru solicitarea Parchetului şi marţi vom avea pe ordinea de zi a plenului acest subiect. Eu cred că va fi cvorum", a precizat Gorghiu la România TV.

 Procurorul șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut marţi Ministerului Justiţiei să solicite Parlamentului arestarea deputatului Alin Trăşculescu, sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi fals. "Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a înaintat ministrului Justiţiei solicitarea de a sesiza Parlamentul României - Camera Deputaţilor pentru a cere, în conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României, art. 24 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi art. 193 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, încuviinţarea arestării deputatului Trăşculescu Alin Silviu, inculpat în dosarul nr. 336/P/2012, în sarcina căruia au fost reţinute următoarele infracţiuni: trafic de influență, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă", se arată într-un comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel