Transmitere comunitară a variantei Delta. INSP: Proporția celor vaccinați, dintre oamenii infectați, nu reflectă situaţia din populaţia generală!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Covid.
Covid.
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis un comunicat de ultimă oră.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează marţi că până la data de 5 septembrie au fost confirmate 2.563 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma şi 807 de cazuri cu varianta Delta.

Conform INSP, până la data de 5 septembrie, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 81%. Până la data menţionată, au fost raportate la INSP - CNSCBT un număr de 3.166 secvenţieri. Cele şapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt Institutul 'Cantacuzino', Institutul 'Matei Balş', MedLife, Universitatea 'Ştefan cel Mare' din Suceava, Institutul de Virusologie 'Ştefan S. Nicolau', CRGM al SCJU Craiova şi 'Pro Vitam' Sfântu Gheorghe.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP - CNSCBT 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 27 cu varianta Alpha, 3 cu varianta Gamma şi 45 cu varianta Delta.

Dintre cele 807 cazuri confirmate cu varianta Delta, 191 (23,7%) fuseseră vaccinate: 7 incomplet şi 184 complet vaccinate (22,8% din total)

'Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat', afirmă sursa citată.

'De asemenea, menționăm încă o dată faptul că în ciuda limitărilor (variabilitatea numărului de probe secvențiate de la o săptămână la alta și secvențierea cu precădere a unor probe selectate dintre cele pozitive la RT-PCR specific de variantă), observarea datelor colectate pentru cazurile cu probe secvențiate, cuplată cu rata de creștere a numărului de cazuri, arată că actualul profil de evoluție a epidemiei este determinat de transmiterea variantei Delta', a mai transmis INSP.

'În săptămâna 35 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta', a anunțat INSP în raportul săptămânal.

Bilanțul zilei

Până astăzi, 7 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.109.076 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

1.059.637 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.033 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 34.762 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel