Transfăgărășanul se închide de astăzi, 25 octombrie
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 25 oct 2021, 09:52
WhatsApp
Foto: DRDP Brașov
Foto: DRDP Brașov
Autoritățile au închis Transfăgărășanul de astăzi. 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a stabilit ca Transfăgărășanul să fie închis începând de astăzi din cauza condițiilor meteo nefavorabile. 

”Luni, 25.10.2021, circulația rutieră va fi închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan) de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). Măsura a fost adoptată de către Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR conform Normativului privind circulația rutieră pe drumurile montane, DN 7C și DN 67C ”ind AND 615-2020” care prevede oprirea circulației pe Transfăgărășan. Precizăm că sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător. Reamintim că din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (polei și zăpadă), pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR și Poliția Rutieră au decis ca circulația autovechiculelor să se mențină închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 - km 59+800)”, a anunțat DRDP Brașov. 

Acest normativ reglementează unitar circulația rutieră pe DN 7C și DN 67C în vederea asigurării viabilității acestora prin prisma condițiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate și a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane.

Unde puteți afla detalii suplimentare privind starea drumurilor


Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR. 

Circulația pe Transalpina a fost închisă deja

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR și Poliția Rutieră, au luat decizia închiderii circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 - km 59+800), din data de 8 octombrie 2021, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), la vremea respectivă. 

”Precizăm că măsura închiderii temporare a circulației rutiere pe acest sector de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă”, conform CNAIR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?