Data publicării:

Trandafiri cu mere. Cele mai bune rulouri pe care le-ai mâncat vreodată

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Elina Fairytale
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Elina Fairytale

Ai încercat vreodată această rețetă de rulouri? Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 1 pachet foitaj
- 3 linguri unt
- 4-5 linguri zahăr
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 2 mere mari

Cum se prepară

Întinde pachetul de foitaj pe blatul de lucru şi taie fâşii lungi de cca 30-35 cm şi late de 4-5 cm. Separat, spală bine merele şi taie-le în două pe tocător, curăţă-le de seminţe luând cât mai puţin din pulpa mărului, apoi feliază-le subţire şi stropeşte-le cu puţină zeamă de lămâie sau 1 linguriţă de oţet diluat în două linguri de apă, pentru a preveni oxidarea lor, potrivit retetepractice.ro.

Unge fâşiile de aluat tăiate cu unt topit şi presară-le cu zahărul amestecat cu scorţişoară. Aşază la margine, o treime în afară, fâşiile de mere. Adu restul de aluat rămas din fâşie peste mere şi rulează trandafirii cu mere dintr-un capăt cât mai strâns. Uneşte capătul de aluat cu trandafirii de mere folosind două picături de apă, pentru a face foitajul să adere la el însuşi.

Aşază trandafirii cu mere în forme de brioşe unse cu unt şi dă-le la cuptor pentru 35 de minute la 170 grade sau până ce merele s-au rumenit frumos, iar foitajul s-a pătruns.

Vezi și: Cum faci bomboane Raffaello: Rețeta

Cum faci paste bolognese. Rețeta savuroasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel