Trandafiri cu mere. Cele mai bune rulouri pe care le-ai mâncat vreodată
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Elina Fairytale
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Elina Fairytale
Ai încercat vreodată această rețetă de rulouri? Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 1 pachet foitaj
- 3 linguri unt
- 4-5 linguri zahăr
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 2 mere mari

Cum se prepară

Întinde pachetul de foitaj pe blatul de lucru şi taie fâşii lungi de cca 30-35 cm şi late de 4-5 cm. Separat, spală bine merele şi taie-le în două pe tocător, curăţă-le de seminţe luând cât mai puţin din pulpa mărului, apoi feliază-le subţire şi stropeşte-le cu puţină zeamă de lămâie sau 1 linguriţă de oţet diluat în două linguri de apă, pentru a preveni oxidarea lor, potrivit retetepractice.ro.

Unge fâşiile de aluat tăiate cu unt topit şi presară-le cu zahărul amestecat cu scorţişoară. Aşază la margine, o treime în afară, fâşiile de mere. Adu restul de aluat rămas din fâşie peste mere şi rulează trandafirii cu mere dintr-un capăt cât mai strâns. Uneşte capătul de aluat cu trandafirii de mere folosind două picături de apă, pentru a face foitajul să adere la el însuşi.

Aşază trandafirii cu mere în forme de brioşe unse cu unt şi dă-le la cuptor pentru 35 de minute la 170 grade sau până ce merele s-au rumenit frumos, iar foitajul s-a pătruns.

Vezi și: Cum faci bomboane Raffaello: Rețeta

Cum faci paste bolognese. Rețeta savuroasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel