Tragedie în Timișoara, după ce orașul a rămas fără căldură. Tată mort și fiică intoxicată, după ce au încercat să se încălzească la aragaz
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Tragedie în Timișoara, după ce orașul a rămas fără căldură. Tată mort și fiică intoxicată, după ce au încercat să se încălzească la aragaz / Foto: Pixabay
Tragedie în Timișoara, după ce orașul a rămas fără căldură. Tată mort și fiică intoxicată, după ce au încercat să se încălzească la aragaz / Foto: Pixabay
Din cauza lipsei de căldură timișorenii încearcă să găsească soluții pentru a se încălzi. S-a produs prima tragedie.

Un bărbat de 66 de ani a fost găsit decedat, miercuri seara, în locuinţa sa din Timişoara, iar fiica lui de 38 de ani - în stare de inconştienţă, fiind transportată la spital, relatează Agerpres.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cei doi s-au intoxicat cu monoxidul de carbon emanat de flacăra de la aragaz cu care încercaseră să se încălzească.

"Poliţiştii Secţiei 3 Timişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-un imobil de pe strada Dumitru Kiriac din Timişoara a fost găsit decedat un bărbat de 66 de ani, iar fiica lui, în vârstă de 38 de ani a fost găsită în stare de inconştienţă. Poliţiştii au constatat, la faţa locului, că cele sesizate se confirmă. A fost întocmit dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele şi împrejurările producerii incidentului", a anunţat Poliţia Timiş.

Pompierii ajunşi la faţa locului pentru a salva victimele au găsit bărbatul decedat, iar fiica a fost transportată la spital, cu insuficienţă respiratorie.

De ce a rămas Timișoara fără căldură

Compania timișoreană de termoficare Colterm a intrat în insolvență, lăsând 5 spitale și 56.000 de locuințe în frig în prag de iarnă. Primarul municipiului Timișoara a informat că a fost sistată furnizarea gazului natural către furnizorii de agent termic ai orașului, iar negocierile nu au dus la o înțelegere. 

„Asta înseamnă că Timișoara momentan și Colterm nu au o companie care ar vrea să furnizeze gaze naturale. Asta, bineînțeles, vine într-un context de criză energetică la nivel european, există foarte puțin gaz pe piață”, a explicat Dominic Fritz. Vezi AICI mai mult.

Ieri, Virgil Popescu, ministrul interimar al Energiei, a anunţat o soluţie provizorie pentru încălzirea din Timişoara. 

"Vreau să anunţ că astăzi (27 noiembrie n.r.) am reuşit să găsim o soluţie, provizorie, e adevărat, pentru încălzirea municipiului Timişoara pentru încă o săptămână", a spus Popescu, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului de aprobare a OUG privind compensarea creşterii preţurilor la energie.

"Sper şi fac apel la municipalitate să rezolve odată problema aceasta. Când a fost introdusă compania în insolvenţă trebuia să gândească ce se întâmplă cu acest lucru. Noi am reuşit astăzi, împreună, să găsim o soluţie, dar trebuie să gândească şi de unde facem rost de finanţare", a adăugat Popescu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel