Data publicării:

Tragedie aviatică. Șase persoane au murit în urma prăbușirii unui avion în Canada

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Șase persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Kananaskis, o regiune muntoasă la vest de Calgary, a anunțat sâmbătă Poliția Regală Canadiană Montată (RCMP).  

RCMP a transmis că o aeronavă cu cinci pasageri și un pilot a părăsit aeroportul Springbank, lângă Calgary, vineri seara, în drum spre Salmon Arm, Columbia Britanică, scrie Reuters.

Ryan Singleton (RCMP) a spus că contactul cu avionul a fost pierdut în jurul orei 21:30. ora locală (0330 GMT sâmbătă). La scurt timp după ce avionul a fost raportat ca întârziat, o escadrilă a Forțelor Aeriene Regale Canadiene (RCAF), cu sediul în Winnipeg, a efectuat o căutare.

Escadrila a găsit locul accidentului și, cu ajutorul Alberta Parks Mountain Rescue, a căutat supraviețuitori. Cu toate acestea, toate cele șase persoane din avion muriseră, a spus Singleton.

RCMP nu a făcut publice numele victimelor. "Recuperarea cadavrelor pilotului și pasagerilor a fost foarte dificilă, din cauza terenului. Cu toate acestea, toate cele șase cadavre au fost recuperate cu succes", a spus Singleton, adăugând că Consiliul pentru Siguranța Transporturilor din Canada desfășoară o investigație asupra accidentului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel