Data actualizării:
Data publicării:

Tragedia din Odorheiul Secuiesc - Chirieac: Un nou exemplu de eșec grav al statului / Neglijență criminală

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Bogdan Chirieac a comentat tragedia din Odorheiul Secuiesc.

"Este un nou exemplu de eșec grav al statului. Lasă că acea clădire trebuia să nu mai fie în picioare sau trebuia recondiționată sau reabilitată, nu îndrăznesc să spun asta pentru că tot Centrul Istoric al Bucureștiului se prăbușește la un cutremur de 7 grade. Există nenumărate clădiri în orașele României și mai ales în București, care e zonă seismică, care o să cadă la primul cutremur. Știm, așteptăm să se întâmple, nu face nimic statul.

În cazul de față, de ce este un eșec suplimentar al statului? Clădirea respectivă închiriată de la Biserica Catolică a fost destinată unor copii, deci cei care au făcut încheierea respectivă nu s-au uitat că este o clădire nesigură. Chestiunea asta nu poate fi iertată sub nici o formă.

Cineva a avut o neglijență criminală în cazul acesta. Dacă era cutremur de 5 grade? Că așa e în România, zonă seismică, și nu doar aici și în Grecia și în Turcia, nu există așa ceva. Sunt niște oameni care și-au pus semnătura cu inconștiență și deconturi fac copilașii aceștia.", a spus Bogdan Chirieac la RomâniaTV.

Trei victime au fost extrase dintre dărâmături în urma prăbuşirii unui perete al internatului Liceului 'Tamasi Aron' din Odorheiul Secuiesc. Potrivit IGSU, până în acest moment au fost extrase trei victime - una conştientă, una semiconştientă şi una aflată în stop cardio-respirator, dar care ulterior a decedat. 

'Din primele informaţii, la internatul Liceului 'Tamasi Aron' s-a prăbuşit un perete, posibil persoane surprinse sub dărâmături. Suprafaţa afectată este de aproximativ 200 metri pătraţi', a transmis ISU Harghita.

Potrivit acestora, la faţa locului se intervine cu 2 maşini de stingere, 1 descarcerare, 1 camion, 1 container multirisc, 1 ambulanţă SMURD, 2 ambulanţe SAJ, 3 echipaje ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel