TOTUL despre ALERTELE meteo. "Mare atenție! Trebuie să spunem ADEVĂRUL"
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Iată tot ce trebuie să știi despre alertele meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie.

"1. Avertizare! Trebuie să spunem adevărul pentru ca lumea să înțeleagă că fenomenele extreme nu trebuie tratate cu indiferență și nepăsare. Tehnologia e evoluat și fenomenele pot fi estimate mai precis decât în anii trecuți, deși modelele mai dau și fail. CODUL PORTOCALIU trebuie explicat pe înțelesul tuturor. Oamenii trebuie să știe ce ne așteaptă astăzi în jumătatea de nord a României și trebuie să se pregătească pentru eventuale fenomene meteorologice violente determinate de instabilitatea atmosferică accentuată.

2. Atenție! Acestea sunt fenomenele prognozate de modelul european ECMWF pentru Maramureș, Transilvania, Crișana și Moldova, nordul Munteniei: grindină de mică, medie și mare dimensiune, vijelii moderate și puternice (55...85 km/h), frecvente descărcări electrice, cantități de apă moderate (20...35 l/mp) și însemnate (35...70 l/mp). Punctiform se pot acumula peste 70...80 l/mp pe parcursul a mai multor ore.

3. Există posibilitatea să se emită avertizări de vreme severă imediată - COD ROȘU (nowcasting) pentru județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor. Și nu doar pentru aceste județe e posibilă emiterea codului ROȘU de tip nowcasting. Vom vedea mai târziu unde mai există riscul de emitere a codului ROȘU.

4. Mare atenție! Rog locuitorii din Maramureș, Crișana, Transilvania, Moldova, nordul Munteniei, să fie foarte atenți astăzi la avertizările oficiale.

5. Avertizare! Trebuie să menționez că fenomenele meteorologice vor depăși pragul codului portocaliu pe care ANM l-a emis mai devreme, pe arii restrânse, ce-i drept, dar e suficient să provoace daune materiale importante, viituri și inundații locale", se arată într-o postare pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel