"Tot acest freamăt interior creează goluri". Cum a scăpat Damian Drăghici de dependența de alcool și droguri: "A trebuit să mă accept..."
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Damian Drăghici
Sursa foto: Facebook Damian Drăghici
Damian Drăghici a spus cum a reușit să scape de dependența de alcool și droguri.

"Au existat foarte multe suișuri și coborâșuri în viața mea, pe care de foarte multe ori le-am considerat eșecuri. Dar, ce să vezi? În urma experiențelor dobândite, mi-am dat seama că nu există eșec, ci doar progres. Din fiecare etapă a vieții mele am acumulat un bagaj emoțional care m-a ajutat să îmi depășesc credințele limitative și zona mea de confort. Recomand tuturor să facă lucrul ăsta", a spus Damian Drăghici, într-un interviu pentru viva.ro.

"A trebuit să mă accept"

"Dependența vine, din nefericire. Poate că ești nefericit de relația pe care o ai cu familia sau prietenii, poate că nu te regăsești la locul de muncă sau la școală. Poate că uneori îți pui întrebări în legătură cu scopul existenței tale limitate pe acest pământ. Tot acest freamăt interior, tot acest proces creează goluri pe care încerci să le umpli cu lucruri din exterior ca să te facă să te îndepărtezi de realitatea pe care nu o mai înțelegi, nu o mai accepți. Așa apar dependențele, de multe ori, însă ele ascund traume mult mai profunde.

M-am eliberat de aceste vicii, odată ce am înțeles că rezolvarea neîmplinirilor mele nu se ascunde în nimic din exterior. A trebuit să mă accept și să realizez că în mine există puterea de a face pace cu demonii mei. Tinerilor care se învârt prin anturaje vicioase le recomand să caute să fie autentici, să nu se compare cu nimeni altcineva din jurul lor, să fie sinceri și să se uite în oglindă cu blândețe și să își acorde iubirea pe care o caută în exterior. În definitiv, asta ne salvează", a mai spus artistul.

"Copilul din tine are nevoie de puţină dragoste. Poate în viitor vom găsi în farmacii o pastilă placebo numită "Iubire"

Recent, Damian Drăghici a vorbit despre momentul în care a hotărât să-și schimbe total stilul de viață şi cum a reuşit să-şi vindece "rănile" din copilărie prin iubire şi acceptare.

Damian Drăghici este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de la noi, apreciat pentru cariera de succes pe care a reușit să o construiască. În urmă cu câtva timp a decis să-și schimbe viața total. A renunțat la alcool și la o serie de alimente care îi făceau rău, iar acum a ajuns să țină post negru, periodic, câte o săptămână. Astfel, a slăbit 70 de kilograme.

Schimbarea, însă, nu a fost doar la exterior, ci mai cu seamă pe interior. Artistul a povestit în emisiunea Florentinei Fântânaru cum a ajuns să se accepte, să se iubească pe sine însuşi şi să scape de furia reprimată încă din copilărie.

"Am participat în urmă cu ceva timp la un retreat "Primer Deconditioning", adică decondiţionarea primilor ani de viaţă, între 1 şi 5 ani. Tipa cu care făceam cursul a fost protejeul lui Osho. Pentru majoritatea dintre noi, atunci când avem depresie sau anxietate, ni se trage de la furia reprimată. Este foarte multă furie în noi şi nu ştim s-o exprimăm. De multe ori suntem frustraţi, ne oboseşte furia reprimată! Ne face să fim agresivi! Explodăm în locuri unde nu ar trebui să explodăm sau cu cine nu ar trebui şi după aia - Mamă, l-am rănit pe omu' ăla, săracul, fără să fie vina lui... Ni se întâmplă tuturor." Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel