Ingrediente
Pentru caramel aveți nevoie de 70 grame de zahăr și de un vas termorezistent în care să realizați tortul de cremă de zahăr ars.
Pentru crema de vanilie
- 6 ouă
- 100 g zahăr
- 1 litru lapte
- 1-2 lingurițe extract de vanilie
- un vârf de sare
Pentru blatul tortului
- 2 ouă
- 25 grame de unt topit
- 40 ml lapte
- 30 grame de făină
- 1 linguriță de cacao, dacă doriți ca blatul să fie mai colorat.
- 35 grame de zahăr
Mod de preparare
Pentru a obține caramelul, puneți zahărul în vasul termorezistent în care doriți să faceți apoi tortul. Acesta se încălzește până se lichefiază și apoi își schimbă culoarea însă trebuie să fiți atenți să nu se ardă, deoarece va căpăta un gust amar.
Pentru crema de vanilie, bateți ouăle cu zahăru, sarea și vanilia până ce se topește zahărul. Peste acestea turnați laptele amestecând continuu, apoi turnați compoziția peste caramelul întărit în vasul termorezistent.
Pentru blatul de tort, separați albușurile de ou de gălbenușuri. Bateți albușurile cu zahăr, până ajunge la consistența unei bezele.
Gălbenușurile de ou le amestecați cu untul topi și cu laptele, apoi încorporați făina și cacaua, cernute pentru un aspect mai aerat.
Turnați compoziția obținută într-un poș și cu atenție puneți compoziția de blat peste crema de vanilie.
Tortul se coace în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, pentru 50 de minute, pus într-un vas cu apă (bain-marie).
După ce a trecut acest timp, tortul se scoate și se lasă să se răcească, apoi se poate băga la frigider pentru 4-6 ore, după care se răstoarnă pe un platou. Tortul se va autoînsiropa de la crema de zahăr ars.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Semnalul dat de BNR privind economia. Adrian Negrescu: Ce urmează pentru România
- Marea reorganizare din Ministerul Muncii: Sunt mai puțini cu... 7 angajați!
- Hellvig: În urmă cu 25 de ani era un om normal și nimic nu îl recomanda pentru vreo funcție. Dacă ar fi să recomand un model de urmat, el e unul dintre numele care îmi vine în minte
- Plăcintă de mere cu aluat turnat, ca-n Ardeal. Rețeta din moși strămoși
- Infracțiuni economico-financiare, cu prejudicii foarte mari, în care sunt angrenate persoane din funcții publice, din administrația locală, dar și afaceriști. Cms. Neagu Claudiu vine cu dezvăluiri
- Ai avut telefon fix în trecut? Ești bun de plată azi! Avocatul Bărbuceanu îți spune ce să faci în astfel de situații
- Județul care a devenit un șantier în ultimii 4 ani. Claudiu Catana: Se lucrează la drumuri, la poduri și la port / video
- Autostrada București - Alexandria. ”Astăzi e nenorocire, cozi kilometrice, mai ales în weekend”. Gâdea și Catana dau asigurări: Se va face. Vă spun două motive
- Tânărul cu barbă din această fotografie restaurată a avut, la un moment dat, toată România la picioare. L-a sfidat până și pe Regele Carol 1
- Solicitarea CPI de arestare a lui Netanyahu este șocantă, subliniază Chirieac. ”Este pentru prima dată când amestecă victimele cu agresorii”
- Cum sunt prinse firmele cu administrator fictiv, numit și „om de paie”. Comisar: Întotdeauna identificăm adevăratul șef, aceștia nu scapă
- Lupta dependenților, de două ori mai grea într-un cuplu în care ambii consumă. Psiholog: Partenerul poate fi un obstacol în calea recuperării
- România o ia pe urmele Greciei. Negrescu: Cheltuielile statului, cu 28% mai mari în 2024, în țara codașă la colectarea TVA