Tort pentru "Valentine's Day". Rețeta specială de Ziua Îndrăgostiților
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Valeriya Kobzar)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Valeriya Kobzar)
Dacă nu știi ce cadou să-i faci pertenerului tău, de Valentine's Day, cea mai bună idee ar fi un tort pregătit chiar de tine. Iată o rețetă delicioasă...

Ingrediente pentru tortul de Valentine's Day

Blat:

5 ouă
5 linguri de zahăr
5 linguri de făină
1 plic drojdie pentru dulciuri
1/2 colorant roşu

Cremă:

3 linguri de făină
1 ou
600 ml lapte
1 esenţa de vanilie
3 linguri de zahăr
200 ml frişcă

Bordura:

400 g ciocolată menaj
100 g unt
50 ml lapte

Decor:

200 ml frişcă

Vezi și: Prăjitura Garash, rețeta. Desertul bulgăresc excepțional, în topul unei publicații străine

Tortul "Coliba monahală", fără coacere. Rețeta fantastică pentru weekend

Cum se prepară tortul pentru Valentine's Day

Blat:

Batem spumă gălbenuşurile cu 2 linguri de zahăr, până când se albesc, după care adăugăm colorantul. Adăugăm albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr şi făina albă amestecată cu drojdia. Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă cu fundul detaşabil tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, aproximativ 30 de minute (până când trece testul cu scobitoarea), scrie bucataras.ro.

Crema:

Amestecăm făina cu un ou, esenţa de vanilie şi 100 ml lapte. Restul de lapte îl punem la fiert, după care adăugăm amestecul de făină şi lăsăm să clocotească până când se îngroaşă, amestecând mereu. Lăsăm să se răcească, după care adăugăm frişca bătută spumă.

Asamblare:

Tăiem blatul în trei, apoi turnăm jumătate din cremă, adăugăm al doilea blat şi restul de cremă, după care acoperim cu al treilea blat. Pentru bordură, topim pe baie de abur ciocolata împreună cu untul şi laptele. Tăiem o fâşie de folie cu bule pentru ambalat şi întindem ciocolaa  topită deasupra. Lăsăm să se răcească doar atât cât să nu curgă. Ungem marginea tortului cu puţină frişcă bătută, după care montăm în jur bordura de ciocolată şi dăm la rece. Când ciocolata s-a întărit, decorăm cu frişcă bătută.

Tortul se servește alături de persoana iubită, de Valentine's Day.

Vezi și: Cori Grămescu, mit în dietă demontat: O zi în care mănânci o felie de tort și bei un vin nu o să te îngrașe la loc

Prăjitura "Sâmbătă seara". Ai nevoie de doar 4 ingrediente. Rețeta fără coacere, gata în 10 minute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel