Data actualizării:
Data publicării:

TORT "Lenea Cucoanei", FĂRĂ COACERE. Desertul senzațional cu vișine bețive. Rețeta bunicii

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

"Lenea Cucoanei" este un tort fără coacere, delicios și "simpatic". Se prepară rapid, iar cei dragi te vor lăuda. Iată rețeta.

Ingrediente

300g biscuiţi simpli sfărmaţi
1 pahar zahăr pudră
200 g unt
3 gălbenuşuri
6 linguri lapte rece
1 ciocolată simplă (cu lapte sau amăruie, după preferinţe) sau 4 linguri cacao
o linguriţă nes
1 pahar vişine din vişinată (se pot folosi şi alte fructe beţive din lichior)
1 pahar alune/nuci măcinate
1 pahar fructe uscate mărunţite şi înmuiate în ceva tărie

Vezi și: Cel mai IEFTIN TORT. Rețeta FĂRĂ COACERE. Este o bunătate!

Plăcintă de ceapă. Gustarea neașteptat de gustoasă. Încearcă rețeta simplă!

Cum se prepară

Se pisează fin biscuiţii în blender. Se freacă zahărul cu untul până devene spumă. Se adaugă cele 3 gălbenuşuri, frecând în continuare. Se topește ciocolata la microunde, împreună cu whiskey-ul în care au fost înmuiate fructele uscate, scrie pofta-buna.com. Se amestecă în ciocolata topită şi linguriţa de nes.

Alternativ, în untul cu zahăr se încorporează pesmetul de biscuiţi, cu laptele rece şi ciocolata topită, apoi se adaugă fructele şi alunele. Se amestecă bine cu o lingură de lemn (o să aibă o compoziţie destul de lipicioasă) .

Se pune amestecul într-o tavă de chec acoperită cu folie de plastic. Se învelește complet mixtura în folie de plastic. Se lasă tava la congelator peste noapte (cam 10 ore) şi apoi în frigider de dimineaţă până seara. Se răstoarnă tortul pe o tavă şi se decorează cu frişcă, cireşe glasate şi floricele de napolitană. 

Vezi și: Prăjitura "POȘETA ELENEI UDREA". Desertul fin și delicios pentru weekend. Nu e o glumă!

LANGOȘI ungurești cu MUJDEI și SMÂNTÂNĂ. Încearcă REȚETA originală. Este cea mai bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel