Tort din 3 ingrediente, fără coacere. Cum se prepară
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să le faci o surpriză celor dragi, dar fără să stai cu orele în bucătărie, acest tort din trei ingrediente, fără coacere, este fix ce căutai. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 700 g de turtă dulce (cu/fără umplutură; moale)

Pentru cremă:

- 700 g de smântână fermentată

- 4-8 linguri de zahăr (după gust)

Pentru ganache-ul de ciocolată:

- 25 ml de lapte

- 25 g de unt

- 50 g de ciocolată neagră min. 50%

Vezi și: Blondie, rețeta de "negresă blondă". Prăjitura delicioasă și ușor de preparat

Cum se prepară

Pregătiți crema: bateți smântâna fermentată și zahărul cu mixerul, blenderul sau telul până când zahărul se va dizolva complet. Tăiați turta dulce în bucățele. Puneți bucățelele de turtă dulce într-un bol adânc, potrivit retete-usoare.eu. Adăugați crema de smântână și amestecați foarte bine, astfel încât toate bucățelele de turtă dulce să fie acoperite de ea.

Transferați compoziția rezultată într-o formă sau tavă tapetată cu folie alimentară (noi am folosit un bol adânc). Răspândiți-o uniform și acoperiți-o cu folie alimentară. Dați tortul la frigider pentru câteva ore sau peste noapte, până se va închega complet. Apoi răsturnați-l pe un platou și îndepărtați folia alimentară de pe suprafața lui.

Pregătiți ganache-ul: puneți laptele și untul într-o crăticioară. Încălziți-i până aproape de punctul de fierbere. Adăugați ciocolata tăiată mărunt. Lăsați-o să interacționeze timp de 30-60 secunde cu lichidul fierbinte, după care amestecați totul până la omogenizare. Lăsați ganache-ul să se răcească până la temperatura camerei. Apoi transferați-l într-un poș și aplicați-l haotic pe suprafața tortului.

Dați tortul la frigider pentru 30-60 minute, pentru ca glazura să se întărească complet. Apoi porționați-l și serviți-l. Este moale, fin și delicios!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel