Tort cu pere și nuci, foarte ușor și rapid. Până și cei pretențioși vor aprecia desertul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Tort cu pere și nuci, foarte ușor și rapid. Până și cei pretențioși, vor aprecia desertul. Sursa - pixabay.com
Tort cu pere și nuci, foarte ușor și rapid. Până și cei pretențioși, vor aprecia desertul. Sursa - pixabay.com
Dacă v-ați plictisit de tradiționala plăcintă cu mere, încercați această rețetă.

Vorbim despre un tort cu pere și nuci, foarte ușor de preparat. Prezența fructelor va da o notă crocantă desertului, făcându-l irezistibil.

Ingredientele pentru aluat:

200  grame de făină,

½ plic de praf de copt,

100 grame de zahăr,

50 grame de miere,

100 ulei de semințe de floarea soarelui,

50 grame de lapte,

2 ouă.

Ce să faci cu pulpa de dovleac, rămasă după Halloween și cum să o păstrezi

Pentru umplutură aveți nevoie de: 

100 grame nuci,

3 pere.

Pentru decor:

zahăr pudră.

 

Modul de preparare

În primul rând, tocați nucile cu un cuțit. Scoateți miezul, curățați și tăiați perele în bucăți mici. Lăsați cele două ingrediente deoparte.

Puneți ouăle într-un castron mare, împreună cu uleiul și zahărul. Adăugați și laptele și mierea și apoi amestecați energic pentru a obține un amestec fără cocoloașe.

Cum se face mămăliga perfectă și fără cocoloașe. Rețeta simplă cu care nu dai greș

Ulterior, adăugați făina, praful de copt și amestecați cu o lingură de lemn. După ce obțineți o consistență netedă și uniformă, completați cu nucile și perele. Amestecați bine până obțineți un rezultat omogen.

O tavă de tort cu balamale, cu diametrul de 24 de centimetri, se tapetează cu hârtie de copt. Transferați aluatul în forma de copt, nivelați, apoi presărați cu zahăr.

Salată delicioasă de varză, în stil oriental. Rețeta simplă și rapidă

Coaceți desertul, timp de 45 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Odată ce desertul este gata, serviți-l pe masă.

În sfârșit puteți gusta o adevărată delicatesă. Veți face o impresie frumoasă în fața prietenilor. Chiar veți mulțumi pe toată lumea, inclusiv și pe persoanele pretențioase. Poftă bună!

 

Vezi și:

Cum să îmbunătățești gustul oricărui fel de mâncare: un truc de la bucătari profesioniști

 

Puține gospodine cunosc un truc uimitor care poate face multe feluri de mâncare familiare mult mai gustoase și mai aromate.

Cu toate acestea, trucul este adesea folosit de bucătarii restaurantelor celebre, așa că astăzi am decis să vă împărtășim acest truc.

Întregul secret constă în uleiul de usturoi. Înainte de a începe să gătiți cartofi prăjiți, carne, pui sau pește, turnați puțin ulei pe o tigaie încălzită.

Când uleiul se încălzește, adăugați  câțiva căței de usturoi curățați. Când usturoiul s-a rumenit ușor, iar bucătăria s-a umplut cu o aromă tentantă, scoateți cățeii de usturoi din tigaie și folosiți uleiul rămas pentru gătit în continuare.

Ciocolata și fructele uscate, o combinație câștigătoare în bucătărie. Două rețete delicioase, care te vor cuceri

S-ar părea că nu este nimic complicat în această acțiune, dar gustul preparatului finit se îmbunătățește de câteva ori.

Pe lângă usturoi, puteți adăuga în tigaie câteva crenguțe de cimbru sau rozmarin. Apropo, uleiul de usturoi, preparat în acest fel, poate fi folosit nu numai pentru prăjire, ci și pentru dresarea diverselor feluri de mâncare și sosuri. Încearcă! Cu siguranță o să-ți placă.

Vezi și:

Paste carbonara cu dovleac, o rețetă neobișnuită de toamnă

Toată lumea iubește pastele carbonara. Încearcă să adăugați niște dovleac de sezon la mâncarea preferată, iar gustul va deveni și mai bun.

Dovleacul se potrivește bine cu gustul delicat cremos al carbonarei. Alegeți un dovleac mic și gătiți pastele conform rețetei de mai jos.

Ingrediente:

dovleac - 1 bucată,

nucșoară - 1 linguriță,

ulei de măsline - 1 lingură,

lapte - 1 lingură,

gălbenuș - 2 bucăți,

spaghete (sau orice alte paste care vă plac) - 400 grame,

bacon  - 120 grame,

usturoi - 1 cățel,

parmezan - 120-150 grame,

piper negru proaspăt măcinat.

Prepararea

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă de copt cu pergament și puneți jumătățile de dovleac cu coaja în jos și stropește-le cu ulei de măsline. Coaceți până se dovleacul înmoaie, circa  30 de minute. Se lasă să se răcească puțin, apoi se scoate pulpa și se zdrobește cu o furculiță.

Nu ai gătit niciodată sfecla așa: o rețetă neobișnuită care va fi pe placul familiei

Între timp, la fier într-o oală mare cu apă. Adăugați pastele și gătiți-le al dente, circa 10 minute. Lăsați deoparte 1 cană de apă în care ați fiert pastele, deoarece o veți folosi pentru sos.

Adăugați baconul într-o tigaia fierbinte și gătiți-l până devine crocant, circa  6 minute. Se adaugă usturoiul zdrobit și se călește, aproximativ 1 minut.

Turtă dulce cu lapte. O rețetă de succes, pe care toate gospodinele o pot face

Reduceți focul la mic și apoi adăugați în tigaie, pastele și pulpa de dovleac și amestecați bine pentru a acoperi pastele cu sosul. Dacă doriți mai mult sos, adăugați cana de apă în care ați fier pastele. La final, adăugați parmezanul ras. Fiecare porție de paste carbonara se decorează cu piper și mai mult parmezan. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel