Tort cu cremă de ciocolată și caramel sărat: cel mai bun desert pentru masa de sărbători
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Tort cu cremă de ciocolată și caramel sărat, cel mai bun desert pentru masa de sărbători. Sursa - pixabay.com
Tort cu cremă de ciocolată și caramel sărat, cel mai bun desert pentru masa de sărbători. Sursa - pixabay.com
Deserturile cu caramel sărat au intrat în viața noastră relativ recent și au cucerit pe toată lumea.  

Nu tuturor le place combinația de dulce și sărat, dar are totuși destui fani. Nu trebuie să mergeți la o cafenea pentru a vă răsfăța cu un desert la modă cu caramel sărat, ci îl puteți găti acasă. 

Ingrediente:

făină - 2 linguri,

zahăr brun  - 1 lingură,

zahăr alb - 1 lingură,

pudră de cacao - o jumătate de lingură,

praf de copt - 1 linguriță,

bicarbonat - 2 linguri,

sare - 1 linguriță,

lapte - 1 lingura,

ulei de cocos - jumătate de lingură,

ou - 2 bucăți,

extract de vanilie - 1 linguriță,

cafea fierbinte tare - 1 lingură.

Dulceață de rodii, fără zahăr, perfectă pentru cei care sunt la dietă. Rețeta simplă și rapidă

Ingrediente pentru sosul de caramel sărat:

zahăr brun deschis - 2 linguri,

unt - 170 grame,

smântână - 1 lingură,

extract de vanilie - 2 linguri,

sare - jumătate de linguriță.

Sos de mere fără zahăr: chiar și bebelușii îl pot mânca

Ingrediente pentru cremă de unt cu caramel sărat:

albuș de ou - 3 bucăți,

zahăr brun - 1 lingură,

unt - 350 grame,

sos de caramel sărat - jumătate de pahar.

 

Rețeta, pas cu pas

Preparați blaturile. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Se amestecă făina, ambele tipuri de zahăr, cacao, praful de copt, bicarbonatul și sarea. Într-un mixer, combinați laptele, untul, ouăle și vanilia. Adăugați încet ingredientele uscate la cele umede fără a opri mixerul.

Pune ouăle într-un pahar cu apă, înainte de a le consuma. Este esențial pentru sănătate

Se toarnă cafeaua fierbinte. Mixați la viteză mare timp de 1 minut. Coaceți foile de blat în tavă timp de 23-25 ​​de minute. Blaturile coapte trebuie apoi lăsate să se răcească.
Răciți complet prăjiturile. 

Preparați caramelul sărat. Adăugați, într-o cratiță, toate ingredientele, cu excepția vaniliei și a sării, Se fierb până se îngroașă, amestecând ocazional, aproximativ 8 minute. Măriți puțin focul dacă este necesar, dar continuați să amestecați mai energic. Sosul se va îngroșa. Se adaugă apoi vanilia și sarea în sos. Scoateți sosul de pe foc și lăsați-l să se răcească într-o cratiță, apoi mutați-l în frigider.

Gustare ușoară și senzațional de bună din sfeclă roșie. Rețeta rapidă cu care îți vei cuceri oaspeții

Preparați crema de unt cu caramel sărat. Bateți albușurile și zahărul brun cu un mixer. Puneți vasul cu albușuri și zahărul brut peste o cratiță cu apă fierbinte și continuați să bateți până când zahărul este complet dizolvat, aproximativ 5 minute.

Continuați să mixați până când amestecul este tare. Adăugați încet untul tăiat cubulețe și amestecați până se omogenizează. Se toarnă sosul de caramel și se bate până la omogenizare. 

Cum se asamblează tortul

Pe un platou se pune primul blat, care se unge din belșug cu crema de unt și caramel sărat. Deasupra se pune al doilea blat. Continuați așa până terminați toate blaturile și crema.

Fursecuri roșii de Revelion, umplute cu ciocolată albă. Sunt fabuloase

Nu uitați să ungeți și marginile torului cu cremă. Tortul se dă în frigider câteva ore, apoi se servește pe masă. Puteți decora tortul cu alune zdrobite. Vă asigurăm că este delicios. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel